Να μην μαζεύουν ελαιόκαρπο στις περιοχές Κριτσάς, Κρούστα, Λακωνίων, Καλού Χωριού και Πρίνας, πριν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες έναρξης της συγκομιδής, ζητά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου από τους αγρότες.Όπως αναφέρει η συγκομιδή δεν επιτρέπεται να ξεκινήσει, λόγω του προτελευταίου διενεργηθέντος ψεκασμού, πριν από τις 30 Οκτωβρίου στις περιοχές Κριτσάς, Κρούστα και Λακωνίων, και τις 5 Νοεμβρίου στις περιοχές Καλού Χωριού και Πρίνας.

Στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου ισχύει η προθεσμία πριν από τις 24 Οκτωβρίου. Επειδή όμως είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκε κατά περίπτωση ο τελευταίος ψεκασμός, θα πρέπει να συνυπολογιστεί η προθεσμία των 14 ημερών που απαιτούνται από αυτόν.

Επομένως, μπορεί να ξεκινήσει η συγκομιδή μόνο σε όσα ελαιοκτήματα έχουν παρέλθει οι παραπάνω προθεσμίες από τον προτελευταίο ψεκασμό και σε όσα έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν.

Υπενθυμίζουμε– ότι γίνονται δειγματοληψίες για την ύπαρξη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.