H Aegean Organics ειδικεύεται στην άγρια καλλιέργεια τοπικών κλώνων Λήμνου με βιολογική πιστοποίηση. Διαθέτει εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προτύπων με πιστοποίηση ISO 22000 και πιστοποιημένη βιολογική γραμμή παραγωγής, μεταποίησης και συσκευασίας. Κυρίαρχος στόχος της είναι η ποιότητα στο προϊόν και η µέριµνα στο περιβάλλον.

Η Ληµνία Γη αναθρέφει, αιώνες τώρα, βότανα πολύτιµα σε θρεπτική και θεραπευτική αξία. Το ξηροθερµικό κλίµα του νησιού και το ηφαιστειογενές γεωλογικό υπόστρωµά του, χαρίζουν στα βότανα έντονη γεύση και δυνατό µοσχοβολιστό άρωµα. Για να αναδεικνύει τα μοναδικά αυτά βότανα ιδρύθηκε η Aegean Organics το 2015 και δημιούργησε μια καθετοποιημένη γραμμή παραγωγής, μεταποίησης και συσκευασίας.

Η εταιρία εφαρμόζει ISO 22000 και όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα βιολογικά. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει απόλυτος έλεγχο της πρώτης ύλης. Η φύση είναι ο μέντορας και η συγκομιδή πραγματοποιείται, αφού πρώτα οι μέλισσες συλλέξουν τις γύρες και το νέκταρ των βοτάνων μας. Όλα τα προϊόντα μας είναι φυσικά και Λημνιά.

Η συγκοµιδή και η οικονομική εκμετάλλευση άγριων βοτάνων από τη φύση απαγορεύεται καθώς έχει αρνητικό αντίκτυπο αφενός στη διατήρηση της Λημνιακής χλωριδικής βιοποικιλότητας και αφετέρου στη μέλισσα. Η Aegean Organics με επικεφαλής τον Δρ. Νικόλαο Πατεράκη συν-εργάζεται με τη φύση και προσφέρει απλόχερα γύρες, μυρωδιές και άνθη βοτάνων χρησιμοποιώντας τη βιώσιμή καλλιέργεια τους στη Λήµνο.

Για τη διατήρηση των τοπικών γενοτύπων η Aegean Organics καλλιεργεί:

– το τοπικό υποείδος ρίγανης Origanum vulgare hirtum µε χηµειότυπο θυµόλη

– το τοπικό υποείδος φασκόµηλου Salvia triloba

– το τοπικό υποείδος θυμαριού Coridothymus Capitatus (θρούμπι) 

διασφαλίζοντας έτσι τη διατήρησή τους σε παγκόσµιο επίπεδο.

Επιπλέον, η Aegean Organics καλλιεργεί:

– Σπαθόχορτο ή Βάλσαµο Hypericum perforatum

– Λεβάντα Lavandula angustifolia και Lavandula hybrida

– Σιδηρίτη (Perfoliata athoa)

– Ορεινό Θρούμπι (Thymbra satureja)

Τα τελικά μας προϊόντα εκτός των βοτάνων σε ξηρή μορφή συμπεριλαμβάνουν αιθέρια έλαια ρίγανης, λεβάντας και θυμαριού και μείγματα βοτανικών τσαγιών φυσικών και βιολογικών.  

Την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της Aegean Organics ήρθε να επισφραγίσει η πρόσφατη βράβευση της Λημνιάς βιολογικής ρίγανής μας με 3 χρυσά αστέρια στον διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο!

Ο Δρ. Πατεράκης Γ. Νικόλαος δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά ενημερώνω για την πρώτη μας παγκόσμια διάκριση, η οποία απονέμεται στην βιολογική μας γηγενή ρίγανη Λήμνου! Το προϊόν μας, κατέκτησε την ανώτατη διάκριση στα περίφημα Great Taste Awards (η σφραγίδα αναγνωρίζεται μεταξύ των εμπόρων και τον καταναλωτών ως άριστη ποιότητα, χαρακτηρισμένα και ως “Όσκαρ των τροφίμων και των ποτών”) και βραβεύεται με τρία ολόχρυσα αστέρια! Το εύρος της επιτυχίας για την ιδιωτική επιχείρηση είναι σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως από τα 12.772 τρόφιμα κάθε είδους που συμμετείχαν το 2019, μόλις σε 208 απονεμήθηκε η διάκριση των τριών αστέρων, εκ των οποίων τα 2 χρυσά βραβεία απονέμονται στη Λήμνο!!! Το παραπάνω βραβείο αποτελεί μία πολύ μεγάλη διάκριση, πολλώ δε μάλλον αναλογιζόμενοι πως η Aegean Organics βρίσκεται μόλις στο τέταρτο έτος λειτουργίας της. Μπράβο μας!».    

Για την καταπληκτική αυτή προσπάθεια και εξαιρετική επιτυχία, αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια στο άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της Aegean Organics, συγκεκριμένα στην κα Ιωάννα Λουλάκη και την Κική Ντρούγκα”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ή τη σελίδα μας στο facebook: www.aegeanorganics.com