Διανύουμε μία περίοδο όπου όλα είναι σε έξαρση. Η γρίπη, ο κορωνοϊός, το απλό κρύωμα και μαζί και η ανησυχία για το πώς θα θωρακίσουμε την υγεία μας. Το βασικό είναι να φοράμε τη μάσκα μας και να αποφεύγουμε τους πολλούς συγχρωτισμούς.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η επιλογή των σωστών τροφών. Κάθε εποχή του χρόνου έχει τον δικό της πλούτο γεύσεων. Γεμίζουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια με τις τροφές που προστατεύουν το ανοσοποιητικό και καταναλώνονται ευχάριστα και με όρεξη. Ιδού.

Σπόροι chia και γερό ανοσοποιητικό

Μην υποτιμάς καθόλου τους σπόρους chia. Είναι γεμάτοι ίνες, πρωτεΐνη, Ω3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Η πρωτεΐνη ειδικά βοηθά τη δημιουργία αντισωμάτων, ενώ τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις ελεύθερες ρίζες.

Γλυκοπατάτες

Το λαχανικό του φθινοπώρου. Σύμφωνα με το Office of Dietary Supplements, μία ψητή γλυκοπατάτα έχει το 156% της καθημερινής προτεινόμενης πρόσληψης σε βιταμίνη Α. Και μπαίνει στις περισσότερες συνταγές σου. Αλμυρές και γλυκές.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό (και όχι μόνο). Δες εδώ ποιες άλλες τροφές έχουν προβιοτικά και απόλαυσε το γιαουρτάκι σου με φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς.

Πράσινο τσάι για γερό ανοσοποιητικό

Έρευνα κατέληξε στο ότι το EGCG που βρίσκεται στο πράσινο τσάι αυξάνει τα Τ λεμφοκύτταρα που παίζουν τεράστιο ρόλο στην ισορροπία του ανοσοποιητικό. Matcha latte κανείς;

Ginger

Ανακουφίζει συμπτώματα κρυώματος, όπως ο βήχας και είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά του. Μην ξεχνάς ότι το ginger πάντα θα δίνει γεύση σε ροφήματα και φαγητό.

Πηγή ladylike.gr