Μέσω δραστηριοτήτων και έργων γενετικών πόρων, ιδίως του έργου THOC, η ΔΟΕ στοχεύει στη δημιουργία συνδέσμου με το GEN4OLIVE για τον χαρακτηρισμό της γενετικής κληρονομιάς της ελιάς περίπου 1700 ποικιλιών.

Η ΔΟΕ συμμετείχε στην εκδήλωση διαδικτυακής εκτόξευσης για το έργο GEN4OLIVE. Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να κινητοποιήσει γενετικούς πόρους ελιάς και να προωθήσει τις δραστηριότητες προ-αναπαραγωγής αναπτύσσοντας μια έξυπνη και φιλική προς το χρήστη διεπαφή για να παρέχει στους χρήστες προσβάσιμα δεδομένα.

Από το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα, η Maria del Mar Delgado Serrano, ο Conchi Muñoz (που εκπροσωπεί τον Diego Barranco) και ο Hristofor Miho υποδέχτηκαν τους καλεσμένους και παρουσίασαν το έργο.

Η ΔΟΕ έλαβε επίσης το λόγο ως μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του έργου. Ο ανώτατος εκπρόσωπός του, ο εκτελεστικός διευθυντής Abdellatif Ghedira, μίλησε, όπως και ο Abdelkrim Adi, επικεφαλής της τεχνικής μονάδας και η Catarina Bairrao, επικεφαλής του τμήματος κατάρτισης. Ο Luis Rallo, ο ειδικός υπεύθυνος για τον συντονισμό των συλλογών μικροβίων, πήρε επίσης το λόγο. Όλοι οι ομιλητές ευχήθηκαν στο έργο κάθε επιτυχία και τόνισαν τη σημασία του για τους παγκόσμιους γενετικούς πόρους ελιάς, έναν από τους τομείς προτεραιότητας της ΔΟΕ.

Η μακρά και εποικοδομητική σχέση μεταξύ της ΔΟΕ και του Πανεπιστημίου της Κόρδοβα, ιδίως στον τομέα των γενετικών πόρων ελιάς, ήταν μια από τις δημιουργικές δυνάμεις πίσω από αυτό το έργο, στο οποίο συμμετέχουν 7 από τα μέλη της ΔΟΕ και 5 τράπεζες μικροβλαστικού ελαιολάδου.