Φωτιά έχουν πάρει, κυριολεκτικά, τα αποστακτήρια τσίπουρου και στον Δήμο Τεμπών. Εκατοντάδες οι μετέχοντες στη μυσταγωγία του «καζανιού», με το «νερό της φωτιάς» να συνοδεύεται από ψητά και παραδοσιακούς μεζέδες.

Δοθείσης της ευκαιρίας ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολάου, επισκέφθηκαν καζαναριό της περιοχής. Εκεί ο ιδιοκτήτης του καζαναριού μύησε στα αποστακτικά μυστήρια του τσίπουρου, τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο. Οι δύο αυτοδιοικητικοί είχαν επίσης την ευκαιρία με καλή παρέα να απολαύσουν τσίπουρο και παραδοσιακούς μεζέδες.

Ο κ. Μανώλης σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι μέρες απόσταξης των στεμφύλων είναι γιορτή, είναι κουλτούρα, είναι μια μυστηριακή διαδικασία. Θεωρώ ότι όλη αυτήν τη διαδικασία πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και από τουριστικής άποψης. Είναι η ευκαιρία να δώσουμε τη δυνατότητα στο τουριστικό κοινό αυτές τις μέρες να δει από κοντά τη διαδικασία απόσταξης και να απολαύσει οίνο αποσταγμένο συνοδεία παραδοσιακών μεζέδων. Θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των φορέων (Περιφέρειας, Δήμου, Ξενοδόχων, Αμβυκούχων), ώστε να προβληθεί ακόμα περισσότερο ο αποσταγματικός τουρισμός».

Πηγή: Ελευθερία