Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων προβολής των αγροτικών της προϊόντων και της αναγκαιότητας προσαρμογής όλων μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή τους στο 1ο WEB GREEK GASTRONOMY WORKSHOP 2020, το οποίο διοργανώνει η εταιρεία Tourism Media & Events (αποκλειστική διοργανώτρια), στην Πολωνία, την περίοδο από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2020.

Οι νέες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς και η νέα πραγματικότητα, η οποία καθιστά τη φυσική παρουσία σε εκθεσιακά γεγονότα και την επαφή των επιχειρήσεων με διεθνείς αγοραστές αδύνατη, αλλά και η συνεχιζόμενη ανάγκη για εμπορικές συναντήσεις και επικοινωνία, μας οδηγεί σε αναθεωρημένα εργαλεία προώθησης της γαστρονομίας, των τροφίμων και ποτών και του παραγωγικού τομέα της Περιφέρειας μας, μέχρι την επαναφορά των live εκθεσιακών γεγονότων.

Το 1ο WEB GREEK GASTRONOMY WORKSHOP απευθύνεται στις Αγροδιατροφικές επιχειρήσεις (παραγωγής-μεταποίησης-εμπορίας) που επιθυμούν διεθνή δικτύωση, αναγνωρισιμότητα αλλά και βέλτιστες προοπτικές ανάπτυξης για τα μέλη τους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν σε επαγγελματίες, εισαγωγείς, χονδρέμπορους-διανομείς, αγοραστές supermarket, food servers, καταστήματα deli, τα προϊόντα τους και τις γαστρονομικές τους προτάσεις.

Οι προσκεκλημένοι από την αγορά της Πολωνίας θα είναι δημοσιογράφοι, bloggers και μεγάλα ειδησεογραφικά media.

Το πρόγραμμα της διαδικτυακής εκδήλωσης περιλαμβάνει τη συμμετοχή 25-30 αγοραστών προϊόντων γαστρονομίας και 15-20 διακεκριμένων media από την αγορά της Πολωνίας. Κατά την έναρξη της διαδικτυακής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί webinar για όλους τους συμμετέχοντες, με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδας σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media από τη χώρα, επιδιώκοντας τη μέγιστη δημοσιότητα συμμετεχόντων. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες διαδικτυακές συναντήσεις με επαγγελματίες από την αγορά της Πολωνίας.

Η πρόταση συνεργασίας από την εταιρεία Tourism Media & Events με την ΠΚΜ και το ΠΤΑ ΚΜ για την εν λόγω δράση περιλαμβάνει:

Παρουσίαση διάρκειας δέκα λεπτών της γαστρονομίας της ΠΚΜ (power point, video κ.α.), με συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων.

Συμμετοχή έως 12 επιχειρήσεων γαστρονομίας της ΠΚΜ στις διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις

Προβολή της ΠΚΜ ως Τιμώμενη σε όλα τα υλικά διαφημιστικής προβολής και επικοινωνίας της εκδήλωσης (δελτία τύπου, ηλεκτρονικές προσκλήσεις, backdrop, επίσημη ιστοσελίδα κ.α.)

Παρουσίαση της ΠΚΜ ως τιμώμενης Περιφέρειας στην ιστοσελίδα www.greekalternativetourism.gr. Η παρουσίαση περιλαμβάνει αναγραφή του λογότυπου με backlink, video ή άλλου οπτικού υλικού, αναγραφή του λογότυπου της τιμώμενης Περιφέρειας στο περιβάλλον της πλατφόρμας “LIVEON” με backlink, video ή άλλου οπτικού υλικού κατά τη διάρκεια του event και ορατή στους συμμετέχοντες.

Παραλαβή της πλήρους λίστας με τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των παρευρισκόμενων

Τοποθέτηση προωθητικού υλικού της ΠΚΜ σε ηλεκτρονική μορφή στο press kit που θα διανεμηθεί σε επιλεγμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης της αγοράς  της Πολωνίας

Για την υλοποίηση των ανωτέρω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στο 1ο WEB GREEK GASTRONOMY WORKSHOP, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊοντα τους κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. συνημμένο Έντυπο Δήλωσης) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη:

Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ

Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε δράσεις με την Περιφέρεια