Τα ελληνικά μέλια απέσπασαν για μια ακόμα χρονιά σημαντικές διακρίσεις στο διεθνή διαγωνισμό τροφίμων και ποτών Great Taste Awards 2020.

Η ελληνική εταιρεία Melira απέσπασε την κορυφαία διάκριση Ambient Product of the Year (προϊόν της χρονιάς που φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου) για το Μέλι πεύκου με μαστίχα Χίου, το οποίο συλλέχθηκε από τα πευκοδάση της Θάσου. Στο διαγωνισμό αξιολογήθηκαν 12.777 συμμετοχές, ενώ σημαντικές ήταν και οι διακρίσεις που έλαβαν οι 613 συμμετοχές Ελλήνων παραγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, τα ελληνικά προϊόντα που συμμετείχαν στο Great Taste κέρδισαν συνολικά δέκα βραβεία 3 αστεριών, με το μέλι να πρωταγωνιστεί, καθώς και 91 βραβεία 2 αστεριών και 237 βραβεία 1 αστεριού.

Με τρία αστέρια διακρίθηκαν οι: – Melira για δύο προϊόντα, το Μέλι Πεύκου με μαστίχα Χίου και τα φυστίκια της – Η γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος με την φέτα ΠΟΠ – Η εταιρεία Bees Melody με το Θυμαρίσιο Μέλι με βότανα – Η Ευλογία με το Θυμαρίσιο Μέλι Σπάρτης Ευλογία και το Μέλι Κουμαριάς – Η Ιωάννης Θεοδώρου και ΣΙΑ με το Θυμαρίσιο Μέλι Dante Deo – Η Bee Naturalles από την Εύβοια με το βιολογικό μέλι της – Η λαρισινή μελισσοκομία Μελέαγρος με το θυμαρίσιο μέλι Μελέαγρος – Η εταιρεία παγωτού Kayak με το παγωτό Grand Cru Chocolate Ice Cream. Η διαδικτυακή εκδήλωση έλαβε χώρα σε όλα τα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπο του Guild of Fine Food.

Στη φετινή κριτική επιτροπή έλαβαν μέρος οι εξής: η μαγείρισσα, συγγραφέας και υπέρμαχος των βιώσιμων τροφίμων, Melissa Hemsley, η μαγείρισσα, συγγραφέας, stylist και εκπρόσωπος της σύγχρονης χορτοφαγικής μαγειρικής, Anna Jones, ο φημισμένος Ισπανός σεφ, José Pizarro, ο συγγραφέας του Dishoom, Kavi Thakrar, η αρθρογράφος φαγητού και μαγείρισσα, Xanthe Clay, η αρτοποιός και συγγραφέας, Martha Collison, καθώς και αγοραστές τροφίμων από τις εταιρείες Selfridges, Fortnum & Mason και Waitrose.