Για τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός» στις καλλιέργειες των αγροτών του δήμου Αλμυρού, οι αποζημιώσεις θα κινηθούν εντός του Νοεμβρίου.  Σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος στην επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη,  οι αγρότες της επαρχίας Αλμυρού, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανό» στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα αποζημιωθούν στις 20-25 Νοεμβρίου 2020. 

Το σημαντικό είναι ότι οι αγρότες της περιοχής του Αλμυρού θα λάβουν το σύνολο της αποζημίωσης και όχι προκαταβολή τώρα και εξόφληση στο τέλος του Ιανουαρίου, όπως συνέβη με άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα. Η επιλογή αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ γίνεται για καθαρά τεχνικούς λόγους. 

Ο βουλευτής Μαγνησίας, απευθυνόμενος στον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, τόνισε ότι «θα συνιστούσε πολύ ικανοποιητική εξέλιξη η καταβολή του συνόλου της αποζημίωσης πριν τη συμπλήρωση διμήνου από τις καταστροφές».