Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση της λοιμωξιολόγου Βάνας Παπαευαγγέλου ότι η έξαρση των κρουσμάτων πιθανόν να οφείλεται στο μάζεμα της ελιάς, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά για την Κρήτη, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αχιλλέας Γκίκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα τα οποία να συσχετίζουν τη συγκομιδή της ελιάς με την αύξηση κρουσμάτων.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη, ο Αχιλλέας Γκίκας δήλωσε ότι υπάρχει μια σταθερότητα στα κρούσματα ενώ σε ότι αφορά τη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νησιού, ανέφερε ότι η χωρητικότητα στις μονάδες ανέρχεται στο 65% με 70%.

Πολίτες του Ηρακλείου προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι νιώθουν ασφαλείς, κάνοντας αναφορά στο καλό επίπεδο το οποίο βρίσκεται το νησί μας, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μας. 

Εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες, αρκετοί Ηρακλειώτες βγήκαν για σωματική άσκηση και βόλτα με το κατοικίδιο τους στην παραλιακή Ηρακλείου και στον Κούλε.

Την ίδια ώρα, ψαράδες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς τα αλιεύματα τους μένουν απούλητα.

Για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε επίπεδο χώρας ο Αχιλλέας Γκίκας εκτιμά ότι τις επόμενες 2 εβδομάδες θα υπάρξει μείωση της καμπύλης, εκφράζοντας τη πεποίθησή του ότι το σύστημα υγείας το οποίο πιέζεται ασφυκτικά, θα καταφέρει να βγει αλώβητο.

Πηγή: neakriti.gr