Οι Women in Olive Oil Greece διοργανώνουν κύκλο εργαστηρίων με τίτλο “Farm to Bottle” με σκοπό να στηρίξουν και να καταρτίσουν τις Ελληνίδες γυναίκες που δουλεύουν με το ελληνικό ελαιόλαδο.

Αυτή την Παρασκευή 20-11-2020 υλοποιείται το δεύτερο εργαστήριο του κύκλου, με την έμπειρη γευσιγνώστρια του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α.Σ. Ρεθύμνου Ελευθερία Γερμανάκη.

Ανακαλύπτουμε το γευστικό προφίλ που διακρίνεται σε μεγάλους διαγωνισμούς.

Η καταξιωμένη Ελευθερία Γερμανάκη μας καθοδηγεί στις γεύσεις του δικού μας ελαιολάδου και μοιράζεται τα μυστικά των βραβευμένων ετικετών.

Τα εργαστήρια υλοποιούνται μέσω ΖΟΟΜ. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο wioogreece@gmail.com με τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο / Τηλέφωνο / Νομός / Ενασχόληση με το ελαιόλαδο (π.χ. Παραγωγός, σεφ, διατροφολόγος)

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων

“Farm to Bottle”

13.11.2020, 18.00 – 19.00

Pilates για συγκομιδή ελιάς

Η Κατερίνα Παυλίδη του Pavlidi Pilates Studio μας δείχνει ασκήσεις για ζέσταμα των βασικών μυών πριν πιάσουμε την λανάρα και αποθεραπεία μετά την συγκομιδή.

20.11.2020, 18.00 – 19.00

Ποιότητα και Οργανοληπτική αξιολόγηση

Η Ελευθερία Γερμανάκη, επικεφαλής του Εργαστήριου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α.Σ. Ρεθύμνου, μας καθοδηγεί στο πώς χρησιμοποιούμε τις ανθρώπινες αισθήσεις για να αξιολογήσουμε το γευστικό προφίλ του ελαιολάδου και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της ποιότητας.

27.11.2020, 18.00 – 19.00

Φυσικοχημική εξέταση ελαιολάδου

Η Μαρία Περικλή, Χημικός Μηχανικός στο εργαστήριο Σύγχρονη Αναλυτική, μας βάζει στο εργαστήριό της και μας δείχνει ζωντανά πως μετριόνται οι πολυπόθητες πολυφαινόλες!

04.12.2020, 18.00 – 19.00

Τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου

Η Κική Ζηνοβιάδου, Επιστημών Τροφίμων, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Perrotis College Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ξεμπλέκει το νήμα της νομοθεσίας σχετικά με την ετικέτα και μας εισάγει στην διαδικασία εμπορίας του ελαιολάδου.

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας στο wioogreece@gmail.com με τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο / Τηλέφωνο / Νομός / Ενασχόληση με το ελαιόλαδο (π.χ. Παραγωγός, σεφ, διατροφολόγος)