Τα πρόστιμα σε ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης και γενικότερα σε πολίτες που εντοπίστηκαν να μην τηρούν τις απαγορεύσεις για την COVID-19 δεν έχουν τέλος.

Μάλιστα, ένας ελαιοπαραγωγός – σύμφωνα με πληροφορίες – δέχτηκε πρόστιμο 10.500 ευρώ για εργάτη γης που απασχολούσε στο λιομάζωμα και δεν είχε ασφαλίσει, ενώ σε όλη την Κρήτη έχουν επιβληθεί τις τελευταίες μέρες αρκετά πρόστιμα για μετάβαση στο λιόφυτο χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα ή και για περισσότερους επιβαίνοντες από τους προβλεπόμενους στο αγροτικό αυτοκίνητο.

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες, στο πλαίσιο των ελέγχων από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, καταγράφηκαν και βεβαιώθηκαν παραβάσεις που αφορούν την παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και τη χρήση μάσκας κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Ραντεβού στα ελαιουργεία

Την ίδια ώρα τίποτα δε θυμίζει σήμερα εικόνες που επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια, όπου η χαρά, οι παρέες, τα κεράσματα και η ρακή κυριαρχούσαν στο λιοτρίβι. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τα ελαιοτριβεία προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, με την είσοδο στον χώρο να γίνεται κατόπιν… ραντεβού, με μάσκες και αποστάσεις… Ελαιοτριβεία σαν… χειρουργεία ελέω κορωνοϊού, με τις λίστες για το άλεσμα των καρπών της ελιάς ολοένα να μεγαλώνουν και με το προσωπικό ασφαλείας να βάζει τα δυνατά του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελαιοπαραγωγών.

Πηγή: Neakriti.gr