Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις της διεθνούς έκθεσης φρούτων και λαχανικών ASIA FRUIT LOGISTICA ON, που διεξήχθη ηλεκτρονικά, κατέγραψαν περισσότερες από 15.000 προβολές. Το ASIAFRUIT CONGRESS ON, η ψηφιακή έκδοση του κορυφαίου συνεδρίου φρέσκων προϊόντων της Ασίας, προσέλκυσε περισσότερες από 4.200 προβολές μόνο, δημιουργώντας το «κλίμα» για την εμπορική έκθεση.

Το ASIAFRUIT CONGRESS ON ξεκίνησε με μια ματιά για το πώς ο κλάδος των φρέσκων προϊόντων της Ασίας έχει «ψηφιοποιηθεί» φέτος. Τη βασική συνεδρία, η οποία προσέλκυσε τις περισσότερες προβολές για την εκδήλωση, άνοιξε η υπεύθυνη λιανικής, πωλήσεων και πρακτικών αγορών της Kantar για τη Νοτιοανατολική Ασία, Annabel Robertson, η οποία μοιράστηκε την οπτική της για την ψηφιοποίηση της λιανικής πώλησης φρέσκων τροφίμων σε ολόκληρη την Ασία και την εξέλιξη των ψηφιακών διαδρομών της αγοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Robertson, ο Covid-19 πρόσθεσε ώθηση σε ένα τμήμα λιανικής που ήδη αυξανόταν εκθετικά στην Ασία, με περίπου 185 εκατομμύρια νοικοκυριά στην περιοχή να αγοράζουν είδη παντοπωλείου μέσω πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου για πρώτη φορά φέτος.

Σύμφωνα με την Robertson, αυτό δεν σημαίνει καταστροφή για το φυσικό λιανικό εμπόριο, που επεσήμανε ότι το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό της συνολικής αγοράς παντοπωλείων στη Νοτιοανατολική Ασία.

Τόνισε επίσης τη δύναμη του λιανικού εμπορίου παντού στην Ασία, με πολλές από τις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της περιοχής να επενδύουν στην ανάπτυξη φυσικής παρουσίας λιανικής.

Η συνεδρία εξέτασε επίσης πώς η ψηφιοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού μπορεί να προσφέρει διαφάνεια από άκρο σε άκρο. Σε μια συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fruitnet, Chris White, ο διευθύνων σύμβουλος της DiMuto, Gary Loh, εξήγησε πώς η εταιρεία του χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για την επίλυση πολλών από τα ζητήματα στη σημερινή αλυσίδα εφοδιασμού φρέσκων προϊόντων.

Η καινοτόμος λύση της εταιρείας εκχωρεί μια ανεξάρτητη ψηφιακή ταυτότητα σε κάθε κομμάτι φρούτων σε μια αποστολή. Η ψηφιακή ταυτότητα όχι μόνο παρέχει στους προμηθευτές και στους πελάτες τους ιχνηλασιμότητα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά εξυπηρετεί επίσης το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την προέλευση των τροφίμων μεταξύ των τελικών καταναλωτών. Η λύση DiMuto επιτρέπει στους αγοραστές να βλέπουν τα βασικά δεδομένα της αλυσίδας εφοδιασμού του προϊόντος, απλώς σαρώνοντας έναν κωδικό QR στα κινητά τους τηλέφωνα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο πιο συνδεδεμένο και να κλείσουμε τον βρόχο μεταξύ του αγρότη και του καταναλωτή», δήλωσε ο Loh.

Οι επισκέπτες επωφελήθηκαν επίσης από τις εκτεταμένες ευκαιρίες πληροφόρησης που προσφέρθηκαν στα καθημερινά διαδικτυακά φόρουμ αίθουσας της ASIA FRUIT LOGISTICA ON από 18-20 Νοεμβρίου.

Το ASIAFRUIT BUSINESS FORUM προσέφερε στους επισκέπτες πρακτικές συμβουλές και μηνύματα για τη διαχείριση της επιχείρησής τους με ένα πρόγραμμα τριών κομματιών. Οι συνεδρίες την πρώτη μέρα είχαν θέμα «Ο Προμηθευτής», τη δεύτερη μέρα εστίασαν στον «Καταναλωτή», ενώ η τρίτη ημέρα παρουσίασε μια ειδική εκδήλωση από την Global Women Fresh.

Η SMART HORTICULΤURE ASIA επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες για υψηλής τεχνολογίας εντατική καλλιέργεια, με την πρώτη ημέρα να επικεντρώνεται στην «Κάθετη Γεωργία», τη δεύτερη μέρα στην «Αυτόνομη ανάπτυξη και ρομποτική συγκομιδή» και την τρίτη ημέρα αφιερωμένη στις «Αλυσίδες εφοδιασμού βάσει δεδομένων».

Οι συνεδρίες της πρώτης ημέρας για την «Κάθετη Γεωργία» προσέλκυσαν τις περισσότερες προβολές για το φόρουμ.

Η COOL LOGISTICS ASIA επισήμανε βασικές εξελίξεις και τάσεις στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα των αλλοιώσιμων τροφίμων και τη διαχείρισή της. Η «Μεταφορική ικανότητα» ήταν το πρωταρχικό θέμα την πρώτη ημέρα, ενώ η δεύτερη ημέρα εξέτασε «Νέες ευκαιρίες και λύσεις Logistics για αλλοιώσιμα» και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την τρίτη ημέρα με μια συνεδρία για τον αντίκτυπο της τεχνολογίας και του e-commerce στον τομέα των logistics.

Οι ροές περιεχομένου της ASIA FRUIT LOGISTICA ON παραμένουν διαθέσιμες για προβολή κατά παραγγελία στην πλατφόρμα ASIA FRUIT LOGISTICA ON έως τις 5 Δεκεμβρίου. Αυτό περιλαμβάνει συνεδρίες από το ASIAFRUIT CONGRESS ON και τα διαδικτυακά φόρουμ αίθουσας ASIAFRUIT BUSINESS FORUM, SMART HORTICULΤURE ASIA και COOL LOGISTICS ASIA.