Το ΥΠΑΑΤ δεσμεύτηκε να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους αγρότες του Βορείου Έβρου να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση απόφασης μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο και τον επανακαθαρισμό του τιμήματος για αγροτεμάχια που τους διανεμήθηκαν πριν 30 περίπου χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της επερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη, που αφορούσε την μη χορήγηση τίτλων κυριότητας σε αγρότες του Βορείου Έβρου για τα παραπάνω αγροτεμάχια, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι η εκκρεμότητα αυτή οφείλεται σε «αμέλεια της Διοίκησης» και

Θέση για το θέμα πήρε ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου, ο οποίος με ενέργειές του το ανέδειξε. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Οι εξελίξεις αυτές δικαίωσαν τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου που εδώ και καιρό με ανακοινώσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις ανέδειξε το πρόβλημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί τους αγρότες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε την δωρεάν χορήγηση τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους αγρότες ή τον καθορισμό ενός συμβολικού τιμήματος που θα παίρνει υπ’ όψη τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η μικρομεσαία αγροτιά.

Παλεύουμε να κατατεθεί άμεσα η νομοθετική ρύθμιση και να λυθούν και τα υπόλοιπα παρόμοια προβλήματα τίτλων κυριότητας στην περιοχή».

Πηγή: evros24.gr