Κι ενώ όλοι οι παραγωγοί ελαιολάδου, τουλάχιστον στην ΠΕ Ηρακλείου, περίμεναν ανακοινώσεις για την τιμή πώλησης του ελαιολάδου από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό αλλά και η σοβαρότητα που απαιτεί μία τέτοια διαδικασία, όπως όλα δείχνουν θα πάει παρακάτω.

Γι’ αυτό το λόγο οι ελαιοπαραγωγοί που τώρα πωλούν το λάδι τους με μέγιστη τιμή τα 2,60 ευρώ (σε ελάχιστες περιοχές και 2,70) θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη έως ώτου ακούσουν επίσημη τιμή πώλησης.

Όπως εξήγησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς, η ανακοίνωση δεν θα γινόταν έτσι κι αλλιώς από την Ένωση Ηρακλείου καθώς εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες προκειμένου να συσταθεί ένας ενιαίος φορέας ο οποίος θα ανακοινώσει τις τιμές. Δυστυχώς όμως λόγω του κορωνοϊού δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, είμαστε όμως κοντά στην ολοκλήρωσή του, ανέφερε ο Σταύρος Γαβαλάς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, το καταστατικό του φορέα είναι έτοιμο ενώ την επόμενη εβδομάδα όπως εκτίμησε, θα ανακοινωθεί και το business plan.

Για το όνομα της Θεανούς Βρέντζου στη θέση του επικεφαλής του ενιαίου φορέα ο πρόεδρος της Ένωσης σχολίασε πως πρόκειται για το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση.

Ο κ. Γαβαλάς συνέστησε λίγη υπομονή ακόμη στους παραγωγούς και σχολίασε πως οι τιμές που δίνονται σήμερα στο ελαιόλαδο, δεν είναι καλές.

Πηγή: cna.gr