Σε απόσταση 2 χλμ από το Οικοτουριστικό Κέντρο μέσα στην προστατευμένη περιοχή του Δάσους Δαδιάς λειτουργεί ένα κλειστό παρατηρητήριο για τους επισκέπτες οι οποίο έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά που έρχονται στην ταΐστρα.

Η ταΐστρα είναι μια επιλεγμένη τοποθεσία μέσα στο Δάσος Δαδιάς στην οποία οι φύλακες αφήνουν νεκρά ζώα για τους γύπες ως επιπλέον τροφική ενίσχυση. Με αφετηρία το Οικοτουριστικό Κέντρο έχουν οριοθετηθεί και σημανθεί κατάλληλα αρκετά μονοπάτια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επισκέπτες. Ακολουθώντας αυτά τα μονοπάτια μπορεί κάποιος να φθάσει μέχρι το παρατηρητήριο, την κορυφή του λόφου Γκίμπρενα ή το Κάψαλο με την πανοραμική θέα της περιοχής.

Το δάσος βρίσκεται στο μέσο του Νομού Εβρου και αποτελεί τμήμα της νοτιοανατολικής απόληξης του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Εντάσσεται στην πεδινή-ημιορεινή ζώνη, με υψόμετρο που κυμαίνεται από 10 μέχρι 604 μέτρα. Δυτικά της περιοχής βρίσκεται μια ορεινή ζώνη με υψηλότερες κορυφές τη Σάπκα (1.044μ.) και το Σίλο (1.065μ.). Είναι προστατευόμενη περιοχή από το 1980 και περιλαμβάνει δύο ζώνες αυστηρής προστασίας συνολικής έκτασης 72.900 στρεμμάτων.