Σπουδαία διάκριση στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, που έγινε στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απέσπασε ο νεαρός αγρότης από τη Νεοχωρούδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, Παύλος Τσακίρης.

Αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος νέος αγρότης στην κατηγορία «Περιβαλλοντικά βιώσιμη Γεωργία» για την υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών στο χωράφι, που συνεισφέρουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Ο Παύλος Τσακίρης διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση καλλιέργειας σιτηρών και παραγωγής αυγών που έχει την έδρα της στη Νεοχωρούδα του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στον Παύλο Τσακίρη, ο οποίος με την μεθοδική και συστηματική δουλειά του πέτυχε να τοποθετήσει το Ωραιόκαστρο στο υψηλότερο βάθρο των ευρωπαϊκών διακρίσεων.

«Παύλο συγχαρητήρια! Μας κάνεις όλους υπερήφανους. Αποδεικνύεις πως ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ένας τόπος αριστείας και διαθέτει λαμπρά και φωτεινά μυαλά, που διακρίνονται όχι μόνο έξω από τα όρια του Δήμου μας, αλλά και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Η σπουδαία διάκρισή σου αποτελεί τιμή για τον τόπο μας, για τη χώρα μας. Αποδεικνύεις ότι οι δυσκολίες των καιρών που ζούμε δεν αποτελούν εμπόδιο, για να μπορέσει κάποιος να προοδεύσει και να διακριθεί.

Αποτελείς παράδειγμα για όλους τους συμπολίτες σου. Εύχομαι η πορεία σου να είναι ακόμη πιο λαμπρή και να φωτίσει το δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες. Ως διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες του τόπου μας και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στηρίζουμε τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης για την βράβευση του Παύλου Τσακίρη.

Στο διαγωνισμό που έγινε στο πλαίσιο του 6ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών συμμετείχαν περισσότεροι από 200 νέοι αγρότες από 21 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το βραβείο για την Ψηφιακή Γεωργία απονεμήθηκε στον Wouter Bruins από την Ολλανδία, του οποίου το έργο In Ovo, μέσα από καινοτόμες μεθόδους ευζωίας των ζώων, επιτρέπει την επιλογή, ταξινόμηση και εκκόλαψη μόνο θηλυκών κοτόπουλων.

Ενώ το βραβείο για τα τρόφιμα πήγε στους Josef Obkircher και Andreas Kalser από την Ιταλία με το έργο KIRNIG, όπου καλλιεργούν βιολογικά μανιτάρια σε ειδικές συνθήκες.

Πηγή: typosthess.gr