Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η εξαγγελία μέτρων στήριξης του μελισσοκομικού τομέα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά.

«Η στόχευση του ΥΠΑΑΤ ήταν συγκεκριμένη: να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε δοκιμαζόμενο κλάδο και να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε με όποιες δυνάμεις είχαμε και έχουμε τους κλάδους αυτούς που πλήττονται από τον κορωνοϊό», δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός.

Αναφερόμενος στο Εθνικό Μελισσοκομικό Μητρώο ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «είναι στα σκαριά προς υπογραφή η σχετική υπουργική απόφαση, προκειμένου να ενεργοποιηθεί μια βάση η οποία θα θέσει θεμέλια διαφορετικής παραγωγικής συγκρότησης στον μελισσοκομικό κλάδο».

Μίλησε επίσης για τις πρόβλημα των ελληνοποιήσεων που πλήττουν και τον τομέα του μελιού λέγοντας πως «για πρώτη φορά με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή κατέστη αξιόποινη η απάτη στα τρόφιμα και ειδικά σε όσους παριστάνουν ότι πωλούν ελληνικά προϊόντα ενώ δεν πωλούν».