Ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό των κανονισμών των γεωργικών ζώων που τροποποιήθηκαν ή παράγονται από τη γενετική μηχανική ανακοίνωσε η υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Sonny Perdue. 

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) θα προχωρήσει με μια Προηγμένη Ειδοποίηση Προτεινόμενης Ρυθμιστικής Αρχής (ANPR) για να ζητήσει δημόσια συμβολή και σχόλια σε ένα μελετημένο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα εκσυγχρονίσει το σύστημα σε επιστημονικά υγιές, βασισμένο στον κίνδυνο και προβλέψιμο. Διαδικασία που διευκολύνει την ανάπτυξη και χρήση αυτών των τεχνολογιών για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των ΗΠΑ υπό τις αρχές του USDA. Αυτή η πρωτοβουλία ακολουθεί την εκτελεστική εντολή του προέδρου Donald Trumpσχετικά με τη γεωργική βιοτεχνολογία που κάλεσε τους ομοσπονδιακούς οργανισμούς να κάνουν ρυθμιστικές βελτιώσεις για να διορθώσουν ορισμένα από τα μακροχρόνια εμπόδια στην καινοτομία για τη γεωργία των ΗΠΑ.

«Οι κτηνοτρόφοί μας χρειάζονται όλα τα εργαλεία στην εργαλειοθήκη για να βοηθήσουν στην προστασία από ασθένειες των ζώων και να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την πρόκληση της διατροφής όλων τώρα και στο μέλλον. Εάν δεν βάλουμε αυτές τις ασφαλείς εξελίξεις στη βιοτεχνολογία για να δουλέψουμε εδώ στο σπίτι, οι ανταγωνιστές μας σε άλλα έθνη θα το κάνουν », δήλωσε ο Γραμματέας Perdue. 

«Οι επιστημονικές εξελίξεις στη βιοτεχνολογία έχουν μεγάλη υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να ενισχύουν την αγροτική ευημερία και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην καρδιά της Αμερικής και σε όλο τον κόσμο. Με αυτήν την προσπάθεια, σκιαγραφούμε μια ρεαλιστική, επιστημονική και βασισμένη στον κίνδυνο προσέγγιση που εστιάζει στον πιθανό κίνδυνο για την υγεία των ζώων και των ζώων, το περιβάλλον και την ασφάλεια των τροφίμων, προκειμένου να παρέχουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας τα εργαλεία που χρειάζονται για να συνεχίσουν για να ταΐσω, να ντύσουμε και να τροφοδοτήσουμε τον κόσμο. “