Αυτή τη στιγμή το πορτοκάλι αν και πωλείται σε χαμηλή τιμή 17-19 λεπτά, είναι στα αζήτητα.

Στα αζήτητα λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που προέκυψαν με τις εξαγωγές, παραμένουν τα εσπεριδοειδή στις παραγωγικές περιοχές της Ηλείας, πράγμα που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους αγρότες σχετικά με την τύχη του προϊόντος τους.

Οι εσπεριδοπαραγωγοί βλέπουν (κυρίως) τα πορτοκάλια να παραμένουν στα χωράφια τους, παρά το γεγονός ότι είναι σε πολύ καλή ποιότητα αλλά και μεγάλη ποσότητα, με ορατό τον κίνδυνο να σαπίσουν και να υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά.

Για την αποφυγή της οικονομικής ζημιάς, χαρακτηρίζεται πλέον ως επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των παραγωγών, όπως έγινε με τ’ άλλα αγροτικά προϊόντα που επλήγησαν σε τεράστιο βαθμό από την πανδημία.

«Υπάρχει έντονο πρόβλημα με τις εξαγωγές εσπεριδοειδών, αφού τα φορτηγά πρέπει να έλθουν φορτωμένα γιατί τότε είναι δαπανηρή η μετακίνησή τους. Τα προηγούμενα χρόνια τέτοια περίοδο τελειώναμε το χρόνο της εξαγωγής και μετά τις γιορτές μπαίναμε στην εσωτερική αγορά. Γενικώς αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας δεν τρώει πορτοκάλια και το προϊόν βρίσκεται στα αζήτητα. Θεωρώ ότι μάλλον πρέπει να συζητηθεί ώστε το πορτοκάλι να λάβει κορωνοαποζημίωση, όπως έγινε με τις ελιές και άλλα προϊόντα. Αυτή τη στιγμή τα πορτοκάλια που φεύγουν από την περιοχή μας για το συσκευαστήριο στο Κ. Σαμικό και τα πιο πολλά πήγαν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι καλή παραγωγή, καλή ποιότητα και καλό το μέγεθος του πορτοκαλιού, ενώ δεν έχουν υπολείμματα από ασθένειες» ανέφερε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής και Κτηνοτροφίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Παν. Γριβάκης.