Την ίδρυση Περιφερειακής Μονάδας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Άμφισσα ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο facebook ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας. Όπως αναφέρει το fokidanews.gr κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, έκανε αποδεκτό το παραπάνω αίτημα του κ. Μπούγα.

“Σε λίγες μόνο ημέρες από την υποβολή του αιτήματός μου, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θεοφάνης Παπάς, εξέτασε την ίδρυση περιφερειακού Γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Φωκίδα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, πρόθυμα παραχώρησε κατάλληλο χώρο στο κτήριο της ΠΕ Φωκίδας, τον οποίο επισκεφθήκαμε χθες με τη Διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ, Χαρά Ζησίμου. Αμέσως ενημερώθηκε ο Υπουργός, ο οποίος έκανε αποδεκτό το αίτημα”, υπογραμμίζει σχετικά ο Βουλευτής Φωκίδας.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας τηλεδιάσκεψης, ο Γ. Μπούγας έθεσε και το ζήτημα της επίσπευσης των ενεργειών για τα τρία μεγάλα αρδευτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Φωκίδα και συγκεκριμένα την άρδευση του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας, την κατασκευή του φράγματος του Χάρμισκου στην Τολοφώνα και, τέλος, τον αναδασμό της πεδιάδας του Μόρνου στη νοτιοδυτική Δωρίδα, σε συνέχεια και της τελευταίας επίσκεψης στη Φωκίδα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκρέκα

“Ζήτησα τέλος από τον Μ. Βορίδη την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των ελαιοπαραγωγών της ΤΚ Αγίας Ευθυμίας, με την επενένταξή τους στο πρόγραμμα του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας, από το οποίο αδικαιολόγητα απεντάχθηκαν το 2018”, καταλήγει στην τοποθέτησή του ο Γ. Μπούγας.