Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης άνοιξε με ομιλία του την 1η Διαδικτυακή Βράβευση των μαθητών και φοιτητών των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδήλωσης εν μέσω πανδημίας και του μηνύματος αισιοδοξίας που αυτή απηχεί.

«Αυτές οι βραβεύσεις – επιβραβεύσεις έχουν τεράστια σημασία, καθώς δείχνουν ότι τα οργανικά κομμάτια της κοινωνίας, όπως ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, αναγνωρίζουν την προσπάθεια των ατόμων για ένα καλύτερο αύριο» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Κάθε φορά που συμμετέχω σε βραβεύσεις μοιράζομαι τη χαρά των παιδιών που αρίστευσαν και των γονιών τους και αναλογίζομαι την τεράστια προσπάθεια, τον κόπο και τις σκληρές επιλογές που συχνά κάνουν για να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα. Επιλογές που μοιάζουν απλές, μια συγκέντρωση φίλων, ένα επιθυμητό κάλεσμα, αγαπημένες δραστηριότητες και άλλα που θυσιάζοντάς τα, πληρώνουν πάντα ένα συγκεκριμένο κόστος. Και σε αυτά προστίθενται οι θυσίες και η υποστήριξη των οικογενειών, που στους ώμους τους σηκώνουν και οικονομικά βάρη. Κάποιος μάχεται για το καλύτερο αποτέλεσμα και κάποιοι συμβάλλουν με υποστήριξη πρόσθετων μαθημάτων και ό,τι χρειαστεί για την ελάφρυνση της προσπάθειας και της αγωνίας», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

«Και αυτή η προσπάθεια είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται, αφού για να είναι κάποιος αριστούχος, συνήθως υπήρξαν πολλοί που προσπάθησαν «συναγωνίστηκαν» και κατέληξε να είναι ο πρώτος» συμπλήρωσε ο υπουργός.