Στην χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών για τους βαμβακοπαραγωγούς είναι η φετινή τιμή του βάμβακος, γεγονός που μεταξύ άλλων οδήγησε τον Δήμο Τεμπών να ζητήσει την οικονομική στήριξη των παραγωγών.

Αναλυτικότερα, σε σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρει τα εξής:

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών, ανταποκρινόμενη στην αγωνία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, σε συνεργασία με τους φορείς του δήμου μας, απευθύνουν επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως γνωρίζετε, το 2020 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές οικονομικά, αν όχι η χειρότερη, για τους αγρότες του δήμου Τεμπών. Συγκεκριμένα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αγρότες – μέλη του Α.Σ. Μακρυχωρίου, της Ο.Π. Μακρυχωρίου και Συκουρίου, καθώς και Α.Σ. Καλοχωρίου πλήττονται από καιρικά φαινόμενα όπως και από ακαρπία σε δενδρώδεις καλλιέργειες, αμύγδαλα, ροδάκινα, βερίκοκα, καρπούζια και τώρα έρχεται να προστεθεί και το βαμβάκι.

Σε μια περιοχή που οι αποδόσεις βάμβακος υπερβαίνουν τα 430 κιλά ανά στρέμμα κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο, ο Μ.Ο. κυμάνθηκε στα 330 κιλά με μέση τιμή 0,39€ το κιλό.

Επειδή η τιμή είναι η χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών για τους βαμβακοκαλλιεργητές, επειδή λόγω του κορωναϊού, υπήρξαν δυσκολίες που επηρέασαν την πώληση του προϊόντος και επειδή δείξατε, ορθά, ευαισθησία και για άλλα αγροτικά προϊόντα που τιμούν και αναδεικνύουν τη χώρα μας παγκοσμίως, σας παρακαλούμε να εξετάσετε σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικονομικών, την οικονομική στήριξη των βαμβακοπαραγωγών δείχνοντας τη στήριξή σας τόσο για τους ίδιους όσο και για το εθνικό προϊόν που λέγεται «Λευκός Χρυσός».