Πως ωφελείται το άδειο στομάχι από την κατανάλωση μελιού και σκόρδου;

Στο σημερινό μας άρθρο, θέλουμε να περιγράψουμε λεπτομερώς τα οφέλη της κατανάλωσης μελιού και σκόρδου άδειο στομάχι και το πρόσθετο μπόνους αν τα συνδυάσετε. Μην το χάσετε.

Θυμάστε την ταινία Jamon, Jamon; Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ έτρωγε συνεχώς ωμά σκόρδα επειδή όπως είπε, τον έκαναν γερό σαν βόδι. Κάποιοι άνθρωποι τον χλεύαζαν, ενώ άλλοι τον κοιτούσαν αηδιασμένοι, όμως στην πραγματικότητα ο χαρακτήρας του έκανε το σωστό με το να καταναλώνει αυτό το ισχυρό λαχανικό τόσο συχνά.

Αν όμως προσθέσετε λίγο μέλι στο σκόρδο οι ιδιότητές του πολλαπλασιάζονται. Ο συνδυασμός του μελιού και του σκόρδου, που είναι δύο ισχυρά αντιβιοτικά, φροντίζει τη διατήρηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Ο λόγος που σας προτείνουμε την κατανάλωσή τους με άδειο στομάχι είναι πολύ απλός. Το στομάχι σας τώρα είναι εντελώς άδειο και έτοιμο να ξεκινήσει να δουλεύει.

Γι’ αυτό είναι ιδανικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας με κάτι που θα προετοιμάσει το στομάχι σας να μεταβολίσει το φαγητό σας με τον βέλτιστο τρόπο.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: 1) δε θα πάρετε πολύ βάρος και 2) θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε κατά το βέλτιστο τα θρεπτικά συστατικά που απορροφάτε και να απαλλάξετε το σώμα σας από περισσότερες τοξίνες.

Γιατί σκόρδο;

Συνήθως αυτό είναι κάτι που προστίθεται στα γεύματά σας για να δώσει γεύση. Κάνοντας όμως κάτι τέτοιο, απλώς χαραμίζετε πολλές ιδιότητές του.

Βελτιώστε την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματός σας

Όταν το σκόρδο φτάνει στο στομάχι σας βοηθάει την παραγωγή γαστρικών υγρών. Αυτά είναι ουσιώδη για τη σωστή απορρόφηση του σιδήρου.

Επιπροσθέτως, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Έτσι με το να το καταναλώνετε εμπλουτίζετε την κυκλοφορία του αίματός σας.

Και εκτός από αυτό, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και έτσι αποτρέπει το αίμα σας από το να πήξει, επιτρέποντάς του να ρέει φυσιολογικά. Αυτό βοηθάει και στην αποτροπή καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Θρέψτε το δέρμα σας

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο αναγεννάει επίσης τα κύτταρά σας. Αυτό βοηθάει στο να έχετε λείο, απαλό και χωρίς ακμή δέρμα.

Έχετε όλα αυτά τα οφέλη χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε εμπορικά προϊόντα. Τα περισσότερα περιέχουν χημικά που ερεθίζουν και μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα σας μακροπρόθεσμα.

Προστατεύστε τις άμυνές σας

Χάρη στο σκόρδο το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πιο δυνατό και έτσι βοηθάει στο να αμυνθείτε ενάντια σε μικρόβια και βακτήρια.

Είναι επίσης σημαντικό να κρατήσετε υγιές το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να αποφύγετε κρίσιμες παθήσεις όπως ο καρκίνος. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αλλιώς μπορεί να βρεθείτε στο έλεος κάποιας επίθεσης από ιούς ή βακτήρια.

Γιατί μέλι;

Μπορεί να φαντάζει σα ψέμα αλλά δεν είναι. Εκτός της γλυκύτητας του, το μέλι είναι πολύ ικανοποιητικό. Όταν τρώτε σκόρδο με μέλι με άδειο στομάχι, σας φροντίζει και ταυτόχρονα μειώνει την επιθυμία σας για φαγητό.

Με τη σειρά του, αυτό μειώνει το άγχος και την παραγωγή κορτιζόλης, μια ορμόνης που παράγεται όταν βρίσκεστε σε τέτοια κατάσταση, οπότε αυτό δρα για να σας χαλαρώσει.

Μειώνει τις φλεγμονές

Εάν έχετε ημικρανίες ή χρόνιο πόνο, προσθέστε μέλι στη διατροφή σας. Η απίθανη γεύση του θα σας χαλαρώσει. Ίσως παρατηρήσετε πως χρειάζεστε λιγότερα παυσίπονα ή ιβουπροφαίνη πλέον.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας και να σας καταστήσει ικανούς να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες αναψυχής, ελεύθεροι από πόνους.

Μία πηγή ενέργειας

Οι ημέρες μπορεί να κρατούν πολύ. Οι υποχρεώσεις σας στη δουλειά πολλαπλασιάζονται και είναι δύσκολο να φτάσετε στο τέλος χωρίς να αισθάνεστε εξουθενωμένοι. Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ενεργειακά ποτά ή αναψυκτικά με ζάχαρη.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, οι επιπτώσεις αυτών των ροφημάτων είναι περισσότερο βλαβερές απ’ ότι βοηθητικές. Από την άλλη, το μέλι θα σας προμηθεύσει με την έξτρα δόση ενέργειας χωρίς παρενέργειες.