Στα 91 ευρώ το κιλό διαμορφώθηκε η τιμή για το γάλα στη Λέσβο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Στρατής Κόμβος.

Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες κόπηκαν τα πρώτα τιμολόγια για το γάλα που αγοράστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, με την τιμή να αγγίζει τα 91 λεπτά το κιλό.

«Η συγκεκριμένη τιμή, είναι σαφώς καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, όπου το γάλα είχε φτάσει να πωλείται στα 73 και 78 λεπτά το κιλό. Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες το μόνο που θέλουν και επιδιώκουν είναι τα προϊόντα τους να πωλούνται σε τιμές λογικές οι οποίες να μπορούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό περιθώριο κέρδους ώστε να ζούν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ο λόγος πάντως που ανέβηκε φέτος η τιμή του γάλακτος σχετίζεται κυρίως με τη μείωση της παραγωγής. Οι κτηνοτρόφοι, βλέποντας τις χαμηλές τιμές των προηγούμενων ετών και εξουθενωμένοι από την όλη κατάσταση, έστειλαν για σφαγή τα περισσότερα παραγωγικά ζώα τους, για να εξασφαλίσουν χρήματα και να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

Με πληροφορίες από το stonisi.gr.