Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, οι αγρότες ταξίδεψαν με περίπου 30 τρακτέρ στο Βερολίνο διαμαρτυρόμενοι για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι γεωργοί είναι εξοργισμένοι με τα μέτρα για τον περιορισμό των ζιζανιοκτόνων και τις νέες πολιτικές σε σχέση με τη φροντίδα των ζώων.

Απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο.

“Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης βασίζεται σε φτηνή και μαζική παραγωγή με πολλά ζώα κλειδωμένα σε μικρές φάρμες. Απαιτούμε πλήρη αλλαγή της πολιτικής υπέρ των μικρών αγροτών”, δήλωσε ένας αγρότης.

Οι αγρότες κατέθεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου ψήφισμα που περιελάμβανε και τα αποτυπώματα ποδιών 10.000 ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο Βερολίνο λόγω της πανδημίας, τα οποία αναρτήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από την Καγκελαρία.

Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ στράφηκε εναντίον γενικών ισχυρισμών ενόψει των διαδηλώσεων και της πόλωσης μεταξύ των αγροτών και των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς την ίδια ώρα με τους αγρότες, στο Βερολίνο διαδήλωναν και ακτιβιστές για την προστασία των ζώων.

Συνήθως η διαμαρτυρία συνοδεύει την Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου, η οποία υποστηρίζεται από τη Γερμανική Ένωση Αγροτών και τη βιομηχανία τροφίμων. Φέτος, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί μόνο ψηφιακά την Τετάρτη και την Πέμπτη αυτής της εβδομάδας.

Πηγή: gr.euronews.com