Ο μαϊντανός είναι γνωστό, πως ανήκει στα ισχυρότερα λαχανικά της Γης. Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε όμως είναι πως και επίσημα, ανήκει στα ισχυρότερα φάρμακα της Φύσης κατά του Καρκίνου!

Ποια είναι όμως τα οφέλη του Μαϊντανού;

1. ΑNΤΙΟΞΕΙΔΩΣΗ & ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ

Η αντιοξειδωτική δραστηριότητα του μαϊντανού είναι εμφανής σε χιλιάδες μελέτες που αφορούν την ικανότητα των ενώσεων που βρίσκονται στο μαϊντανό να προλαμβάνουν τον καρκίνο.

Ο μαϊντανός περιέχει τα ακόλουθα πανίσχυρα φλαβονοειδή και φαινολικές ενώσεις:

• Apigenin, Apiin, Myristicin, και Apiol: Προλαμβάνουν τη μετάσταση των όγκων. Αυξάνουν τα αντιοξειδωτικά ένζυμα στο αίμα.

• Κουμαρίνες: Διεγείρουν τις αντιοξειδωτικές οδούς. Παρεμποδίζουν τη βλάβη των ελεύθερων ριζών (γήρανση – ασθένειες)

• Λουτεολίνη: Προλαμβάνει τη μετάσταση των καρκινικών όγκων

• Kaempferol & Quercetin: Αναστέλλει την παραγωγή ουρικού οξέος

2. ΠΛΗΘΟΣ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΩΝ:

• Βιταμίνες Α, C, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη: Σαρώνουν τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις.

• Ψευδάργυρος, Μαγνήσιο, Κάλιο και Ασβέστιο: Μειώνουν την τοξικότητα των νεφρών και του ήπατος. Αναστέλλουν βλάβες που προκαλούνται από οξειδωτικό στρες.

3. ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Αναστέλλει τη μετανάστευση των καρκινικών κυττάρων από το να επιτεθούν, να εισβάλουν και να μολύνουν νέους ιστούς.

4. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ:

Ο μαϊντανός εμφανίζει αποτελέσματα ελάττωσης του ουρικού οξέος, εμποδίζοντας την παραγωγή οξειδορεδουκτάσης της ηπατικής ξανθίνης.

Αυτό το ηπατικό ένζυμο είναι ο κύριος παράγοντας που μεταβολίζει τις ενώσεις για να παράγει ουρικό οξύ.

5. ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΟΛΗΣ

Ανεπάρκεια στην παραγωγή χολής συμβάλλει στην κακή πέψη, στην υπερβολική ανάπτυξη μικροβίων και στις ορμονικές διαταραχές.

6. ΔΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ:

Είμαστε εκτεθειμένοι σε πολλά βαρέα μέταλλα, όπως το κάδμιο, και ο υδράργυρος στο περιβάλλον αλλά και στα τρόφιμα που τρώμε.

Το κάδμιο παρεμβαίνει στην ορμονική λειτουργία και μειώνει την ικανότητα των θρεπτικών συστατικών που διεγείρουν το ανοσοποιητικό μας, όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.

Διαταράσσει επίσης τα ζωτικά όργανα και τη λειτουργία του εγκεφάλου, του ήπατος, των νεφρών και των όρχεων.

Ο μαϊντανός έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει αυτές τις τοξικές επιδράσεις του καδμίου υποστηρίζοντας συνολικά τα συστήματα αποτοξίνωσης.

7. ΔΡΑ ΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ:

Ο μαϊντανός έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του πεπτικού, του ουροποιητικού συστήματος, του καρδιαγγειακού συστήματος, του εγκεφάλου και άλλων περιοχών.

8. ΔΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ & ΜΥΚΗΤΩΝ:

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις του χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του διαβήτη, της βακτηριακής και μυκητιασικής λοίμωξης και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.