Η πανδημία έχει αυξήσει το καταναλωτικό ενδιαφέρον για συμπληρώματα διατροφής, ενώ παρατηρείται και έντονη επενδυτική κινητικότητα στο συγκεκριμένο πεδίο. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στα συμπληρώματα που ενισχύουν την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού (λ.χ. προβιοτικά και συγκεκριμένες βιταμίνες).

Σύμφωνα με τον Shad Azimi, διευθυντικό στέλεχος της Vanterra Capital, οι νέες τεχνολογίες έχουν βελτιώσει την απόδοση αυτών των σκευασμάτων και έχουν κατακλύσει την αγορά με καινοτόμα προϊόντα, με ευρεία ποικιλία γεύσεων (τσίχλες, κρέμες κ.λ.π).

Η έντονη ανησυχία για την υγεία και οι τεκτονικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις καταναλωτικές συνήθειες στις δυτικές κοινωνίες εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν αύξηση της εν λόγω αγοράς άνω του 8% έως το 2027, με αξία πωλήσεων άνω των 230 δισ. δολ. Η.Π.Α., σύμφωνα με έρευνα της Grand View.

Η αγορά των σχετικών προϊόντων ανθεί στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες προσφέρουν κατ’ οίκον παράδοση και εκπτωτικές ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας Fredi, η οποία εμπορεύεται φυτικά συμπληρώματα διατροφής μέσω διαδικτύου, τονίζουν ότι η πανδημία εκτόξευσε τις πωλήσεις τους κατά 10.000%.