Τα αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα, η αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων και η προώθηση του αγροτουρισμού στην ευρύτερη ορεινή ζώνη της Κλειτορίας εξετάστηκαν στις συναντήσεις που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

«Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υποδομές για τον αγροτουρισμό θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στους κατοίκους της ορεινής ζώνης της Περιφέρειάς μας» τονίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη στην συνάντηση που είχε με τους αντιδημάρχους Κλειτορίας κκ Σωτήρη Δουκλιά και Ασημάκη Μιχαλόπουλο. Ειδική αναφορά έγινε για τα προγράμματα που αφορούν κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα καθώς επίσης και για την αξιοποίηση του Περιφερειακού γραφείου της περιοχής.

Ο κ Βασιλόπουλος είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κλειτορίας Γιώργο Μηλιτσόπουλο και μέλη του τοπικού οργανισμού όπου άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με την λειτουργία των αρδευτικών δικτύων . Κυρίαρχο ζητούμενο όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του οργανισμού είναι η συντήρηση και η αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού με τον αντιπεριφερειάρχη να επισημαίνει ότι η Περιφέρεια στα πλαίσια των θεσμικών της αρμοδιοτήτων θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων σχολιάζοντας ότι «Δεν υφίσταται δυναμική καλλιέργεια χωρίς τη σωστή λειτουργία των αρδευτικών δικτύων της περιοχής»