Συνάντηση με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, είχε  στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ συζητήθηκαν θέματα με έμφαση στην  επίσπευση των  διαδικασιών για τη βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας στο νησί και για την φετινή χρονιά 2021 καθώς και θέματα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια γενικότερα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες ενισχύσεων, οι οποίες και έχουν δρομολογηθεί , λόγω του κορονοϊού και αφορούν τους  κτηνοτρόφους, και τους μελισσοκόμους.

Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε την ανάγκη  αναζήτησης  πόρων για την αύξηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν και οι επιλαχόντες παραγωγοί που κατέθεσαν σχέδιο βελτίωσης, αλλά παραμένουν εκτός λόγω έλλειψης πόρων.

Τέλος, συζητήθηκε το πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί ο σοβαρός κίνδυνος που υπάρχει για τα κρητικά εξαγώγιμα προϊόντα λάδι, μέλι, τυροκομικά και άλλα μέσω της υποχρεωτικής υιοθέτησης του συστήματος αξιολόγησης  Nutri – Score.

Τα παραπάνω ζητήματα είναι κυρίαρχα για τους παραγωγούς της Κρήτης όσο και για την οικονομία της λόγω και των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός αναγνώρισε την αναγκαιότητα στήριξης του Πρωτογενή τομέα του νησιού και των παραγωγών της.