Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά και Χρήσεις τους για Παραγωγή Φυτικών Προϊόντων”.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους εκπαιδευόμενους γνώσεις σχετικές με τις χρήσεις των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (Α.Φ.Φ.) της ελληνικής χλωρίδας για εμπορικό σκοπό, με βάση τις δραστικές ουσίες που περιέχουν.

Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν για τους τρόπους επεξεργασίας των Α.Φ.Φ. και τις μεθόδους παραλαβής των αιθέριων ελαίων. Επίσης, θα γνωρίσουν τι είναι τα διαιτητικά συμπληρώματα και πώς παρασκευάζονται φυσικά ενισχυτικά προϊόντα, όπως σαπούνια, κρέμες κ.α.

Τέλος, στο πρόγραμμα διδάσκονται και θέματα που αφορούν στην αδειοδότηση των παραγόμενων προϊόντων προκειμένου αυτά να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους αγρότες – επιχειρηματίες που επιθυμούν να γνωρίσουν τις δράσεις των Α.Φ.Φ., γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων, χημικούς και νέους επιχειρηματίες, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει σχετικές γνώσεις.

Επιστημονική υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η Ελένη Βογιατζή – Καμβούκου, Καθηγήτρια Π.Θ., Τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.

Υποβολή αιτήσεων ως τις 31 Μαρτίου.