Μπορεί τα νησιά να μη φημίζονται για τα ορεινά χωριά τους, αφού η ηπειρωτική Ελλάδα κλέβει συνήθως τις εντυπώσεις στους ορεινούς οικισμούς, ωστόσο υπάρχουν μοναδικοί τόποι που αξίζει να τους εξερευνήσουμε. Η Εγκλουβή στη Λευκάδα είναι το πιο ορεινό χωριό του νησιού και εμείς σας την παρουσιάζουμε για να θαυμάσετε τις ομορφιές της…

Εγκλουβή Λευκάδα παραδοσιακός ορεινός οικισμός

Μία χρωματική αντίθεση με άρωμα βουνού είναι το ορεινό χωριό Εγκλουβή. Χτισμένη σε υψόμετρο 730 μέτρων, πάνω σε μικρούς λόφους, στο κέντρο της Λευκάδας, αποτελεί την ορεινότερη τοποθεσία του νησιού.

Εκκλησία στην Εγκλουβή λευκάδας

Άγρια γοητεία στο γραφικό χωριό

Πέτρινα σπίτια με τοξωτές αυλόπορτες, γραφικά καλντερίμια μάς κάνουν να αναπολούμε ρομαντικές εποχές όπου το χθες συνδυάζεται αρμονικά με το σήμερα ξυπνώντας μνήμες στους επισκέπτες.Advertisement

Εγκλουβή το πιο ορεινό χωριό της Λευκάδας

Λιθόστρωτα δρομάκια, η πλατεία με τα πλατάνια και τις μουριές, οι γυναίκες με την παραδοσιακή λευκαδίτικη φορεσιά, οι χαμογελαστοί υπερήφανοι και συνάμα φιλόξενοι Εγκλουβησάνοι είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσει κάποιος εδώ.

Ορεινή Εγκλουβή Λευκάδας μέσα στο πράσινο

Το χωριό με τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και την άγρια γοητεία του με τους βράχους και τις πολλές χαράδρες προκαλεί τον επισκέπτη να το εξερευνήσει και να αποτυπώσει στην μνήμη του μοναδικές εικόνες.

Διάσημη Εγκλουβή για τις φακές της

Η Εγκλουβή είναι γνωστή για την παραγωγή φακής, αφού το κλίμα και το έδαφός της μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιου είδους καλλιέργεια, η οποία αποτελεί και μία από τις κύριες ασχολίες των κατοίκων της.

Διάσημες φακές από την Εγκλουβή

Η καλλιέργεια της φακής ήταν καθιερωμένη ανέκαθεν σε αυτό τον τόπο και μέχρι και σήμερα η συγκομιδή και η επεξεργασία της γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τις καλλιέργειες αυτές διευκολύνει το υψηλής περιεκτικότητας σε κάλλιο έδαφος. Μάλιστα κάθε χρόνο γίνεται εδώ η γιορτή της φακής, με τη συμμετοχή ντόπιων και ξένων.

Εκκλησάκι στην Εγκλουβή Λευκάδας

Πηγή: travelstyle.gr