Κρασί στην Ελβετία και στο Dubai εξάγουν οι Κίκονες κατακτώντας έτσι νέες αγορές και προβάλλοντας τη Θράκη με τον καλύτερο τρόπο! Το οινοποιείο της Ροδόπης και οι άνθρωποί του, η Μελίνα και ο Βασίλης Τάσσου δεν πτοούνται από τις δυσκολίες του κορωνοϊού, ίσα –ίσα που κατακτούν τη μια μετά την άλλη, τις ξένες αγορές.

“Viral” στις προτιμήσεις του κοινού δεν έγινε μόνο το κρασί, αλλά και το…χιονισμένο αμπέλοτόπι των Κικόνων, οι φωτογραφίες έχουν κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. «Κι ενώ τα κρασιά μας ταξιδεύουν προς το εξωτερικό, ήρθαν και τα χιόνια»! σημειώνει με ενθουσιασμό η οινολόγος Μελίνα Τάσσου, η «ψυχή» των Κικόνων και προσθέτει ότι στη Θράκη χιονίζει ελάχιστα, ίσως μια φορά στα 2-3 χρόνια να το στρώσει πλέον κι έτσι πολύ χαιρόμαστε όταν χιονίζει!».

Με το που χιόνισε ο γεωπόνος αδερφός της Βασίλης πήρε τη φωτογραφική μηχανή και έβγαλε στο αμπέλι υπέροχες φωτογραφίες. «Ηλιόλουστο χιονισμένο αμπέλι… ό,τι καλύτερο για τις φωτογραφίες, αλλά και για το αμπέλι το ίδιο, καθώς μπήκε σε χειμερία νάρκη και είναι πια έτοιμο για τη νέα βλαστική περίοδο» σημειώνει προσθέτοντας, πως «η εξωστρεφής πορεία των Κικόνων θα συνεχιστεί με εξαγωγές σε νέες χώρες…».

Πηγή: ert.gr