Χωριό όνομα και πράμα, η Ελατού είναι πνιγμένη στα έλατα και μας καλεί να γνωρίσουμε εκ των έσω ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας!

Ελατού ορεινή ναυπακτία όμορφο χωριό μέσα στο πράσινο

Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, στην πλαγιά ενός βουνού και σε υψόμετρο 1.050 μέτρων υπάρχει ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Ελλάδας. Η Ελατού στην ορεινή Ναυπακτία δεν είναι μόνο γνωστή για το φυσικό της κάλλος αλλά και για το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής.

Ελατού ορεινή ναυπακτία όμορφα χωριά πανοραμική

Πέτρινα σπίτια, καλντερίμια και υπέροχη θέα στις κατάφυτες πλαγιές που αγκαλιάζουν το χωριό, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για χαμηλών τόνων αποδράσεις. Η Ελατού αποτελεί ιδανική βάση για εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής αλλά και στα γύρω δάση.

  

Ελατού ορεινή ναυπακτία μέσα στα έλατα όμορφο χωριό

Εδώ μπορεί να μη βρείτε πολυτελείς υποδομές και ονομαστές ταβέρνες ή καφέ, ωστόσο θα απολαύσετε τη φύση, την ομορφιά του οικισμού αλλά και τη φιλοξενία των κατοίκων, αφού τίποτα δεν θα σας λείψει. Και φυσικά θα βρείτε ωραιότατους ξενώνες!

Ελατού ορεινή ναυπακτία ηλιόλουστο πρωινό

Φαγητό & διαμονή

Ιδανικός προορισμός για την απόλυτη… τήρηση των αποστάσεων, η Ελατού δεν έχει ποτέ συνωστισμό και πολυκοσμία, έχει όμως μια ιδιαίτερη ικανότητα να μαγεύει τους επισκέπτες που ξαναγυρίζουν…- Advertisement –

Αυθεντικό χωριό με τα όλα του, στο κέντρο δεσπόζει η εκκλησία, αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος, που χτίστηκε το 1864 από Ηπειρώτες μαστόρους. Περπατώντας στα πλακόστρωτα θα… κεραστείτε καφεδάκι στην πλατεία του Ελατιώτη Μετανάστη, όπου στο κατάστημα του μπάρμπα Θόδωρου θα απολαύσετε αυθεντικό ελληνικό καφέ.

Μάλιστα, εάν πεινάσετε κιόλας όλο και κάτι θα βρεθεί για να ικανοποιήσει την πείνα σας, από τοπικές πίτες και ολόφρεσκα αυγά, μέχρι φρεσκοζυμωμένο ψωμί με τοπικές μαρμελάδες ή αρωματικό μέλι.

Συνδυάζοντας διαμονή και καλό φαγητό, το όνομα που ακούγεται εδώ είναι ένα και θυμίζει τον ομώνυμο οικισμό. Στον περίφημο ξενώνα “Η Ελατού“, χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής, θα μείνετε σε παραδοσιακά δωμάτια που δίνουν έμφαση στο ξύλο, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία διαμονής μέσα στα έλατα.

Ελατού ορεινή ναυπακτία χιόνι στην είσοδο του ξενώνα Ελατού

Πηγή: travelstyle.gr