Την ελληνική Zυθοποιΐα Μακεδονίας Θράκης που διαθέτει στην αγορά τη μπύρα «Βεργίνα» επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το πρότυπο FSSC 22000 V5 που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επαναπιστοποίηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το εν λόγω πρότυπο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, δεδομένου ότι αφορά τόσο στην ασφάλεια των τροφίμων όσο και στην ασφάλεια των υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Μάλιστα, έχει αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (GFSI), αποτελώντας έτσι «διαβατήριο» για την πώληση των προϊόντων της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και στις αγορές του εξωτερικού.

Οι επιθεωρήσεις που οδήγησαν την επαναπιστοποίηση της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή από εξειδικευμένους επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Σημειώνεται ότι η Ζυθοποιΐα Μακεδονίας Θράκης ιδρύθηκε το 1996 με έδρα την Κομοτηνή και πλέον διαθέτει μια από τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις ζυθοποίησης στην Ελλάδα με την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ και το τσάι TUVUNU. Το υπερσύγχρονο Βυνοποιείο παράγει τη Βύνη Θράκης από το 2014 και είναι η ψυχή της μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ καθώς της χαρίζει χαρακτηριστικό σώμα και τον ιδιαίτερο γευστικό της χαρακτήρα.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, αδιαπραγμάτευτη συνθήκη και για αυτό τον λόγο, το εργοστάσιο χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία, όπως την μονάδα ανακύκλωσης νερού ψύξης. Επιπρόσθετα, με την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων ανακύκλωσης, συμβάλλει στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειάς.