Το Χρισσό, είναι ένα χωριό «φωλιασμένο» στους πρόποδες του Παρνασσού, αλλά µε το βλέμμα του στραμμένο στη θάλασσα! Βρίσκεται στη Φωκίδα, µόλις 10′ από τους Δελφούς (6 χιλιόμετρα), 15 χλµ. από την Αράχωβα και 8 χλµ. από την Ιτέα, και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του.

Το χωριό είναι αμφιθεατρικά χτισµένο στους πρόποδες του Παρνασσού και της Γκιώνας και λόγω της τοποθεσίας του έχει εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τον Ελαιώνα της Άµφισσας.

Μόλις φτάνουμε στο όμορφο χωριό κατηφορίζουμε στο κεντρικό καλντερίμι και φτάνουμε μέχρι τη γραφική πλατεία µε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και τα τρεχούμενα νερά, πίνουμε το καφεδάκι μας στα παρακείμενα καφενεία και δοκιμάζουμε αυθεντικά ελληνικά πιάτα στα ταβερνάκια.

Τip: Στο Χρισσό θα βρείτε και το Εθνικό – Λαογραφικό Μουσείο µε µεγάλη συλλογή από παραδοσιακές φορεσιές, σπάνιες γκραβούρες, κεντήµατα και όπλα του 1821.

Μέχρι να μπορέσουμε όμως να (ξανα)πάμε στο χωριό εδώ μπορείτε να κάνετε μαζί μας μια βόλτα και να το γνωρίσετε μέσα από τις πολλές και εντυπωσιακές εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικό φακός της Ελεάννας Κουρκουλοπούλο και το worldvibesbyeleanna!

Φωτογραφικό ταξίδι στο χωριό!

Χρισσό Φωκίδας σκαλιά
Χρισσό Φωκίδας σκαλιά στο κέντρο
Χρισσό Φωκίδας
Χρισσό Φωκίδας κτληρια
Χρισσό Φωκίδας, όμορφα κτήρια
Χρισσό Φωκίδας μουσείο
Χρισσό Φωκίδας δρόμος
Χρισσό Φωκίδας γενική
Χρισσό Φωκίδας δρομάκι
Χρισσό Φωκίδας παλιό κτήριο
Χρισσό Φωκίδας drone
Χρισσό Φωκίδας πέτρινες βρύσες
Χρισσό Φωκίδας βρύσες
Χρισσό Φωκίδας καφενείο
Χρισσό Φωκίδας, ρολόι
Χωριό Χρισσό Φωκίδας
Χρισσό Φωκίδας παλιά κτήρια

Πηγή: travelstyle.gr