Στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμα, όπου αποκλειστικά θα προβάλλονται προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στη Ροδόπη προχώρησε ένας Κομοτηναίος επαγγελματίας, ο Σίμος Δαλκυριάδης με τη στήριξη των παιδιών του.

Σε καιρό Covid και περιοριστικών μέτρων δεν το έβαλαν κάτω. Ίσα – ίσα που «φόρτωσαν» την «πλατφόρμα» τους, την  e-ΚΟΜ, ένα διαδικτυακό κατάστημα τοπικών προϊόντων που αφορούν στη διατροφή, ήδη με 150 κωδικούς και συνεχίζουν. «Πρόκειται για τοπικά προϊόντα που παράγονται στην Κομοτηνή, στη Ροδόπη και τυποποιούνται στην περιοχή με αποτέλεσμα να μπορούν να ταξιδέψουν από την πόλη μας στην υπόλοιπη Ελλάδα», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο κ. Δαλκυριάδης και εξήγησε ότι συγκεντρώθηκαν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, “ώστε να τα διαθέσουμε στην Ελλάδα και στον κόσμο όλο”.

Ο  Σίμος Δαλκυριάδης

«Οι καταστάσεις που ζούμε και θα ζήσουμε θα είναι τελείως διαφορετικές από ό,τι ήταν στο παρελθόν. Πρέπει να εναρμονιστούμε στο καινούργιο περιβάλλον. Καλώς ή κακώς το καινούργιο περιβάλλον είναι το διαδίκτυο. Τα προϊόντα μας έχουν τώρα τη δυνατότητα πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν να μετακινηθούν και έξω από το Νομό μας», σημείωσε ο κ. Δαλκυριάδης. Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα προϊόντα της Ροδόπης έχουν αποκτήσει ήδη «μεγάλη βαρύτητα» και εξήγησε ότι «έχουν δυνατό όνομα στην Ελληνική Αγορά».

“Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως, μόνο σαν ομάδα μπορούμε να κάνουμε κάτι», είπε και μιλώντας για τους παραγωγούς – μεταποιητές και σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ ανοικτοί, έχουν αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία γιατί καταλαβαίνουν και οι ίδιοι. Το θετικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι υπάρχουν νέες γενιές παραγωγών και μπορούν να καταλάβουν ότι τα προϊόντα τους μπορούν να διακινηθούν μέσω internet».