Αμέσως μετά την πανδημία θα αρπάξουμε το αυτοκίνητο… κι όπου μας βγάλει! Ή καλύτερα θα τσεκάρουμε τις πιο όμορφες διαδρομές και θα τις… ακολουθήσουμε. Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε ένα road trip στα ορεινά χωριά των Τρικάλων και σας το παρουσιάζουμε! Η εκπληκτική φυσική οµορφιά τους έχει αναδείξει τα ορεινά χωριά των Τρικάλων σε ιδανικό προορισµό για όλο το χρόνο, προσφέροντας στον επισκέπτη ένα συνονθύλευµα αυθεντικών εµπειριών!

Από τη µια η δηµοφιλής Ελάτη και το γραφικό Περτούλι στις πλαγιές του Κόζιακα και από την άλλη πολλά µικρά παραµυθένια χωριά ίσως όχι τόσο γνωστά αλλά πραγµατικά πανέµορφα, συνθέτουν ένα µοναδικό, φυσικής οµορφιάς τοπίο που παράλληλα εξασφαλίζει αυθεντική φιλοξενία, ωραία, cozy καταλύµατα, εξαίρετο φαγητό, ηρεµία και διαφόρων ειδών δραστηριότητες! Και αν προσθέσουµε την πλούσια γαστρονοµία, την πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων και τη θερµή φιλοξενία των ντόπιων έχουµε ένα πολύ δυνατό «χαρτί»!

Η διαδροµή Τρίκαλα-Πύλη-Καλαµπάκα-Μετέωρα

Τρίκαλα πόλη - ομπρέλες

Είναι ένα τρίγωνο που περικλείει απίστευτες φυσικές οµορφιές. Πρώτος σταθµός του ταξιδιού µας, τα Τρίκαλα, µια πόλη που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Το ποτάµι που διασχίζει το κέντρο της δίνει µια ιδιαίτερη ευρωπαϊκή νότα µε τις 10 γέφυρες που ενώνουν τις όχθες, ενώ η πόλη προσφέρει όλα τα εχέγγυα µιας διαµονής που δεν υπολείπεται σε ανέσεις! Αν βρεθείτε εκεί, µην παραλείψετε να κάνετε µια βόλτα µε ποδήλατο στη πόλη! Το ενετικό κάστρο που δεσπόζει στο λόφο του προφήτη Ηλία αποτελεί ένα από τα οµορφότερα αξιοθέατα και ενδείκνυται για έναν πολύ ωραίο περίπατο. Οι πολλές ποιοτικές επιλογές σε καφέ και εστιατόρια δε θα σας απογοητεύσουν.

Μια ανάσα µόλις από την πόλη των Τρικάλων, βρισκόµαστε στον ορεινό όγκο της περιοχής, στην επονοµαζόµενη «Γη των Αιθήκων», ο σηµερινός Δήµος Πύλης. Σύµφωνα µε τον µύθο, πήρε το όνοµά της από τον οµώνυµο λαό που κατοικούσε εκεί και φρουρούσε τα περάσµατα από την Ήπειρο στη Θεσσαλία. Μια διαδροµή από 11 στο σύνολο πανέµορφα χωριά, µε εντυπωσιακή θέα, έλατα και γραφικούς πετρόκτιστους οικισµούς ξετυλίγεται µπροστά µας, µε γνωστότερα χωριά αυτά της κοσµοπολίτισσας Ελάτης και του γραφικού Περτουλίου.

Πηγή: travelstyle.gr