Διαφορετική είναι η πρόταση του ΤΕΕ Κέρκυρας στο θέμα των δασικών χαρτών από το αίτημα “να αποσυρθούν και να τους επαναφέρουν διορθωμένους” που μέχρι τώρα έχει διατυπωθεί από βουλευτές της αντιπολίτευσης και δημοτικά και περιφερειακό συμβούλια. Το ΤΕΕ υποστηρίζει ότι, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, πρέπει να διατηρηθούν αλλά να υπάρξει δυνατότητα διόρθωσης εύκολη και οικονομική, χωρίς προθεσμία.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Κέρκυρας που συνεδρίασε χθες το βράδυ εκτιμά ότι η πρόταση για απόσυρση των δασικών χαρτών δεν θα αποδώσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα διότι δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί διόρθωση σε μεγάλο βαθμό.

Για αυτό ας μείνουν οι δασικοί χάρτες όπως έχουν αναρτηθεί αλλά ζητά να τροποποιηθούν οι διαδικασίες και να γίνουν εύκολες και φτηνές. Επίσης να μην υπάρξει προθεσμία για τις ενστάσεις αλλά όποτε αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης ότι το ακίνητο του έχει χαρακτηριστεί δασικό να μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια όργανα για τον αποχαρακτηρισμό του. Στόχος της πρότασης αυτής είναι να δοθεί η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη, που μπορεί να είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, να έχει τη δυνατότητα διόρθωσης.

Παράλληλα ζητά να δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης πράξεων(οικοδομικές άδειες κλπ) σε όσα ακίνητα δεν έχουν χαρακτηριστεί δασικά.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Γιάννης Μεταλληνός εξήγησε μιλώντας σήμερα στην ΕΡT Κέρκυρας ότι η σημερινή εικόνα των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν περιέχουν πολλά λάθη που θα ταλαιπωρήσουν πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ert.gr