Ενώ τα προβλήματα στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και ιδίως φρούτων και λαχανικών που προκλήθηκαν στην Ευρώπη, την περασμένη εβδομάδα  και ιδίως στην διαδρομή Ιταλία – πέρασμα Brenner, από την Γερμανία, και από την Αυστρία (Τιρόλο) και την Τσεχία αντιμετωπίσθηκαν με βελτίωση των καθυστερήσεων ως αποτέλεσμα και των παρεμβάσεων της Χώρας μας προς τις Κυβερνήσεις τους η Ελληνική Κυβέρνηση εφάρμοσε περιοριστικά μέτρα στα χερσαία σύνορα , με την υπ’αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ. 12670 (ΦΕΚ 794/Β/27.02.21) Κ.Υ.Α., που έχουν προκαλέσει εμπλοκή στην ομαλή διενέργεια των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών, η οποία επηρεάζει κυρίως την χώρα μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος INCOFRUIT – HELLAS σε δήλωσή του επισημαίνει ότι με την εφαρμογή της Δ1α/Γ.Π. οικ. 12670, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους Ευζώνους – το οποίο μαζί με το τελωνείο του Προμαχώνα αποτελούν τις βασικές πύλες εισόδου της χώρας στις οποίες καταλήγουν οι κύριοι οδικοί άξονες που την συνδέουν με την υπόλοιπη Ευρώπη και τα Βαλκάνια – είναι άνευ προηγουμένου, κι εάν δεν γίνουν άμεσες ενέργειες για την εξαίρεση των φορτηγών οχημάτων και των οδηγών τους συμπεριλαμβανομένων και των επιστρεφόντων κενών προς φόρτωση φρούτων και λαχανικών , από τους  περιορισμούς που ορίζει, έχει καταστεί αδύνατη η διέλευση των συγκεκριμένων συνόρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και ειδικότερα των εξαγωγών και διακίνησης νωπών οπωροκηπευτικών που η αιχμή τους βρίσκεται σε εξέλιξη

Σημειώστε ότι μόνο οι γειτονικές Βαλκανικές χώρες αποτελούν για τις εξαγωγές των φρούτων και λαχανικών το 35% των εξαγωγών μας σε πολλά εξ αυτών και γενικότερα των αγροδιατροφικών μας προϊόντων και λάβετε υπόψη ότι μόνο από τον Προμαχώνα διέρχονται ημερησίως τουλάχιστον 2.000 φορτηγά-αυτοκίνητα.

Ζητείται από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξασφαλίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, σεβόμενοι και τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων ηγετών για “Πράσινες Λωρίδες” , προκειμένου να επαναφέρουν αμέσως τις εξαιρέσεις από τα τεστ για επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών. Διαφορετικά, οι ενέργειές τους θα βλάψουν την εφοδιαστική  αλυσίδα των φρούτων και λαχανικών της χώρας μας – με τεράστιο κόστος και χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τον έλεγχο του ιού.