Την ανασκοπούμενη εβδομάδα συνεχίσθηκε με κανονικούς για την εποχή ρυθμούς η εξαγωγή – διακίνηση εσπεριδοειδών και ακτινιδίων. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο από την INCOFRUIT – HELLAS, η προσφορά αυτή τη στιγμή ανταποκρίνεται στην ζήτηση υπήρξε  καλή αγοραστική ζήτηση μεσαίων και μεγάλων φρούτων  για μανταρίνια και πορτοκάλια με την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών στις αγορές, πλην όμως η βελτίωση των θερμοκρασιών θα ομαλοποιήση την κατανάλωση.

 Η εξαγωγή μήλων συνεχίζεται με εκτίμηση του ρυθμού εξαγωγών τους +2% (57.521 τ. έναντι 56.410 τ.), 

 Επίσης συνεχίζεται με αυξητικούς ρυθμούς η εξαγωγή φράουλας και από 1/1 έως 4/3/2021 ανήλθαν σε 10.950 τόνους έναντι 7.628  τ. αντίστοιχα πέρυσι 

Αλλά και οι τομάτες το ίδιο  χρονικό διάστημα κατέγραψαν εξαγωγές ύψους 6.963 τ. έναντι 5.160 τ. πέρυσι  

Συνεχίζεται η εξαγωγή ακτινιδίων, 137.134 t. έναντι 138.368 τ. αντίστοιχα πέρυσι ,

Παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για υγιεινά τρόφιμα. Λόγω του covit-19, οι καταναλωτές γνωρίζουν περισσότερο από ποτέ ότι τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν το βασικό συστατικό υγιεινής διατροφής που πρέπει επίσης να είναι εγγυημένα και είναι νόστιμα.

Εξακολουθούν και παρατηρούνται φαινόμενα διακίνησης  ατυποποίητων  ακτινιδίων και εσπεριδοειδών (κατ ευθεία από τον αγρό) χωρίς να υποστούν επεξεργασία & τυποποίηση σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις από «έλληνες, ιταλούς και βαλκάνιους εμπόρους», Υποχρέωση των εποπτικών εθνικών υπηρεσιών είναι η διαφύλαξη της φήμης των προϊόντων της Χώρας μας.

Συνεχίσθηκε και κατά την ανασκοπούμενη εβδομάδα , να έχει απορριφθεί και δεσμευθεί από τις δημόσιες ελεγκτικές αρχές,  φορτίο ακτινιδίων γιατί δεν ήταν τυποποιημένα συσκευασμένα εντός Bins (μέσου ρητώς απαγορευμένου) για «βιομηχανική χρήση» που υπονομεύουν όλη την προσπάθεια της χώρας για διατήρηση της φήμης των προϊόντων της κινδυνεύοντας να διατεθούν ακατάλληλα προς νωπή κατανάλωση προϊόντα.