Στην πράσινη ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον Πρύτανη της Σχολής Γεωπονίας Φλώρινας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, “στόχος της Περιφέρειας είναι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τη σχολή Γεωπονίας για την πράσινη ανάπτυξη της γεωργίας έτσι ώστε να ενσωματωθεί η γνώση και η καινοτομία στους παραγωγούς και στη τοπική οικονομία. Θα είναι μια πρόκληση για τα επόμενα χρόνια, μια ανοδική πορεία για τους παραγωγούς, για τους καταναλωτές, για τους επιστήμονες, για τους πολιτικούς και όλη την Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται κυριολεκτικά για μια πράσινη επανάσταση. Μιλάμε για προϊόντα που θα παράγονται με φιλοπεριβαλλοντικούς μεθόδους καλλιέργειας, αλλά και με δαπάνη πράσινης ενέργειας, για να μπορέσουμε και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής αλλά και να αποδώσουμε τους ιδιαίτερους χαρακτήρες στα τελικά προϊόντα, που θα τα καταστήσουν με τη ταυτότητα της Περιφέρειας ως μοναδικά, ασύγκριτα και ασυναγώνιστα”.