Με κέρδη 2 εκατομμυρίων ευρώ έκλεισε το 2020 για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου –ΕΒΟΛ, ο οποίος βάζει πλώρη για νέα επένδυση ύψους 6 εκ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή δεύτερης γραμμής γιαουρτιού, νέας αυτόματης γραμμής τυροκόμησης και νέων σύγχρονων μηχανών εμφιάλωσης. Ταυτόχρονα, η ΕΒΟΛ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλη αλυσίδα μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου- ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε τα εξής:

1. Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα χρήσεως 2020 για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και τη Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ. Η χρονιά, παρά το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, έκλεισε με θετικό πρόσημο. Τα κέρδη κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα, ήτοι περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

2. Νέα επένδυση ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε η ΕΒΟΛ, η οποία θα ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης της τάξεως του 50%. Τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν με ίδια κεφάλαια χωρίς δανεισμό. Η επένδυση αφορά την κατασκευή δεύτερης γραμμής γιαουρτιού μεγάλης παραγωγικότητας, νέα αυτόματη γραμμή τυροκόμησης καθώς και δύο νέες σύγχρονες μηχανές εμφιάλωσης.

3. Για τα προσεχή δύο χρόνια προγραμματίζεται η αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων διανομής.

4. Η ΕΒΟΛ βρίσκεται ήδη σε προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις και ελπίζει σύντομα να υπάρξει συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα SUPERMARKET του Ηνωμένου Βασιλείου, την οποία θα προμηθεύει με σημαντικές ποσότητες γιαουρτιού. Αμέσως μετά το lockdown υπολογίζεται να υπάρξουν προσωπικές επισκέψεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

5. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ θα διανείμει μέρισμα ύψους 1.000,00 ευρώ (καθαρά) στα μέλη του ΑΣ Βόλου, μια μικρή οικονομική βοήθεια για τη δύσκολο περίοδο που διανύουμε.