Στην έκθεση «Expotrof 2021», που φέτος λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην διαδικτυακή έκθεση «The Delifair by Expotrof» συμμετείχαν 215 Έλληνες παραγωγοί, με 2.500 προϊόντα. Η έκθεση συνδυάστηκε με πλήθος σεμιναρίων και γαστρονομικών εκδηλώσεων. Παράλληλα με την ψηφιακή εκθεσιακή παρουσία πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο, 1.000 B2B συναντήσεις παραγωγών με αγοραστές, από τους κλάδους της χονδρικής πώλησης, του ξενοδοχειακού και της μαζικής εστίασης.

Η Περιφέρεια Κρήτης έδωσε τη δυνατότητα σε 21 παραγωγούς και επιχειρήσεις του νησιού και από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες να συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτή και μέσω της διαδικασίας αναδείχτηκαν και προωθήθηκαν, ακόμη μια φορά, προϊόντα του τόπου μας όπως ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, κρασί, γαλακτοκομικά, παραδοσιακά αλλαντικά και αλόη.

Παράλληλα, οι εμπορικές επαφές που πραγματοποιήθηκαν ήταν ουσιαστικές με προοπτική να εξελιχθούν σε εμπορικές συμφωνίες.

Σε δήλωση του, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, Μανόλης Χνάρης, ανέφερε: «Προσπαθούμε, ως περιφέρεια, τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία για τους Κρητικούς παραγωγούς. Συνεχίζουμε την οργανωμένη προσπάθεια μας, για την προβολή και προώθηση των προϊόντων μας, με στόχο την στήριξη του πρωτογενή τομέα και κατ’ επέκταση την τόνωση της τοπικής οικονομίας».