Τα ιδιότυπα παραδοσιακά προϊόντα και συγκεκριμένα η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, αποτέλεσε το αντικείμενο διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης μεταξύ της Σχολής Γεωπονίας Φλώρινας και του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, “το Επιμελητήριο Φλώρινας ζήτησε την στήριξη και την συνεργασία του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με σκοπό την ανάδειξη της πιπεριάς Φλωρίνης, την ανάγκη πιστοποίησης της ως ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος, μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα δοθεί προστιθέμενη αξία και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου”.

Σύμφωνα με τον κ. Σαπαλιδη “τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη τηλεδιάσκεψη, αυτή την φορά παρών θα είναι και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην μεταποίηση πιπεριάς, ώστε να προετοιμαστεί η πρόταση για την κατοχύρωση της πιπεριάς Φλωρίνης”.

“Θεωρούμε υποχρέωση – σημειώνει – να ευχαριστήσουμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Θεοδουλιδη, την κοσμήτορα του γεωπονικού Πανεπιστημίου κα. Μελφου και το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Επιμελητηρίου Φλώρινας, τιμώντας έτσι και οι δύο πλευρές το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα. Συνεργασίες σαν και αυτές που έχουν στόχο την δικτύωση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την επιχειρηματική φέρνουν πάντα καλά αποτελέσματα”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο εκπρόσωπος της εταιρείας EURICON κ. Σιομαδης, καθώς και καθηγητές του πανεπιστημίου.

Πηγή: ert.gr