Εντυπωσίασε ο απολογισμός του Δήμου Αλοννήσου σχετικά με τις δράσεις τουριστικής προβολής του προορισμού για το 2020 όπως παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού με τη συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Επιτροπής Τουρισμού και πολλών επαγγελματιών.

Από την αρχή του προηγουμένου έτους και με σημείο αναφοράς το άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στην Περιστέρα, ο Δήμος προχώρησε με σύστημα στην υλοποίηση ενός συγκροτημένου πλάνου προβολής, με τη βοήθεια ειδικών.

Πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στο Ισραήλ, τη Σερβία και τη Ρουμανία στα περίπτερα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στην Αγγλία. Σε όλες τις εκθέσεις, μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου εκπροσώπησαν την Αλόννησο και συμμετείχαν σε προγραμματισμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους, bloggers και επαγγελματίες.

Με προσωπική φροντίδα της Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, κυρίας Μαρίας Αγάλλου, οργανώθηκαν δημοσιογραφικές αποστολές και φιλοξενίες δημοσιογράφων, από Ελλάδα και εξωτερικό.

Στην Ελλάδα, η Αλόννησος απασχόλησε ουκ ολίγες φορές την «αφρόκρεμα» των έγκριτων εθνικών, τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ ποικίλης ύλης ή τουριστικού περιεχομένου με δεκάδες δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και αναφορές. Παράλληλα, αξιοσημείωτη ήταν και η απήχηση  στα έγκριτα Μέσα Ενημέρωσης της Μαγνησίας και Θεσσαλίας, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ,  τα οποία  ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί ιδιαίτερα για την ενθουσιώδη ανταπόκριση τους.

Στο ίδιο μοτίβο, αξιοποιήθηκε για προβολή στο εξωτερικό, η είδηση για το άνοιγμα του υποβρυχίου μουσείου με αποτέλεσμα πολλές συνεργασίες με φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ Μ.Βρετανίας, Σκανδιναβίας, Κάτω Χωρών, Γερμανίας, Ιταλίας, Ρουμανίας, Γαλλίας, Αμερικής, Αυστρίας, Σερβίας και Ισραήλ, αλλά και απευθείας επαφές που οδήγησαν σε εντυπωσιακή προβολή σε δεκάδες ΜΜΕ του εξωτερικού. Η Αλόννησος προτάθηκε και τελικά κέρδισε μία θέση στην πολύ-αναμενόμενη ετήσια λίστα του διεθνούς National Geographic ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου και ως ο μοναδικός προορισμός από Ελλάδα!

«Αποστολή μας είναι να καταστήσουμε την Αλόννησο ένα καταδυτικό προορισμό διεθνούς κύρους, αλλά και ευρύτερα  να δημιουργήσουμε έναν «παράδεισο» για τους φίλους των ειδικών μορφών τουρισμού», δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης που μεσολάβησε πολλές φορές και  προσωπικά, ώστε ο προορισμός να προβληθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού για την καταλυτική πρωταγωνιστική συνεισφορά τους  τόσο στη δημιουργία και το ιστορικό άνοιγμα, όσο και στην ανάδειξη του Υποβρύχιου Μουσείου μέσα από σημαντικές δράσεις. Επιπλέον, ο κ. Βαφίνης απέδωσε τα εύσημα και στους επαγγελματίες, τους τοπικούς φορείς, τους Δημότες και τους κατοίκους της Αλοννήσου για την εθελοντική συμβολή τους στις δράσεις προβολής, ειδικά σε μία περίοδο που τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται αυτονόητο.

Πηγή: ert.gr