Πολύ μεγάλη ήταν η καταστροφή που υπέστησαν παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών στην περιοχή της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, και συγκεκριμένα σε μια ακτίνα από την περιοχή του Λαγκουβάρδου μέχρι τον Μπάρλα, το Βρωμονέρι και την Χοχλαστή, που τα ξημερώματα της Τετάρτης επλήγη από ισχυρή χαλαζόπτωση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο gargalianoionline.gr, το χαλάζι έφτανε σε μέγεθος καρυδιού και για πάνω από μισή ώρα έπεφτε ακατάπαυστα.

Ζημιές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες καρπουζιού, πατάτας κ.α. ενώ άγνωστο ακόμη παραμένει το μέγεθος των ζημιών στις ελιές καθώς δεν μπορεί να φανεί άμεσα. Το ευτύχημα της όλης υπόθεσης είναι ότι η ζώνη όπου χτύπησε το χαλάζι δεν απλώνεται σε πολύ μεγάλο εύρος, καθώς τότε τα προβλήματα θα ήταν πολλαπλάσια.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας – Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, που συναντήθηκαν με παραγωγούς και επισκέφτηκαν κατεστραμμένες καλλιέργειες. Υποσχέθηκαν από την πλευρά τους την κινητοποίηση των μηχανισμών, ώστε άμεσα να γίνει η εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ και να προχωρήσει η αποζημίωση των παραγωγών.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται και επίσκεψη από την πλευρά του ΕΛΓΑ στην περιοχή.

Ολική καταστροφή υπέστη η καλλιέργεια πρωίμου καρπουζιού (7 στρέμματα) και πατάτας (10 στρέμματα) του παραγωγού από τη Μαραθόπολη κ. Δ. Κόκκαλη, ο οποίος μας ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τέτοια χαλαζόπτωση.