Τη δυσκολία διάθεσης των προϊόντων τους, ανακοίνωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή. Συνολικά σε όλη τη χώρα θα διατεθούν 24.500.000 ευρώ και αφορούν καλλιέργειες καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, υπαίθριου καρπουζιού, θερμοπηκιακής ντομάτας και αγγουριού.
«Ήρθα σε επαφή με Σερραίους παραγωγούς της φθινοπωρινής και καλοκαιρινής πατάτας με πρωτοβουλία μου το Δεκέμβριο του 2020, αμέσως έδωσα εντολή στην υπηρεσία που επιμελείται τους φακέλους και κάναμε μια πολύ ενδελεχή παρουσίαση της ζημιάς που υπέστησαν οι συγκεκριμένοι παραγωγοί από τη μη διάθεση του προϊόντος λόγω covid 19» τόνισε η κ. Αραμπατζή μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, συμπληρώνοντας «μπορέσαμε πολύ γρήγορα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου να ολοκληρώσαμε το φάκελο και σε χρόνο ρεκόρ από την υποβολή του αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε το «πράσινο φως» στις 5 Μαρτίου και στη συνέχεια ο κ.Σκυλακάκης υπέγραψε την απόφαση διάθεσης των 24.500.000 ευρώ για όλη τη χώρα».

Ενισχύονται οι βουβαλοτρόφοι
Παράλληλα ενισχύονται και οι βουβαλοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα με 620.000, ενώ οι βουβαλοτρόφοι της Π.Ε.Σερρών λαμβάνουν και δικαίως τη μερίδα του λέοντος λόγω εκτροφής του μεγαλύτερου αριθμού βουβαλιών στην λίμνη Κερκίνη, ενίσχυση πάνω 500.000 ευρώ .