Την ένταξη των πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων συμβατικής εκτροφής στον αναπτυξιακό νόμο μελετά σοβαρά η κυβέρνηση.

Αυτό υπογραμμίστηκε σε συνάντηση του αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Λάρισας, Χρήστου Κέλλα και του εκπροσώπου των πτηνοτρόφων, Γιώργο Ζιώγα με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, τον οποίο ενημέρωσαν για την αναγκαιότητα ένταξης της δραστηριότητας “Συμβατική εκτροφή πουλερικών για την παραγωγή κρέατος”, η οποία είναι αμιγώς παραγωγική για τον πρωτογενή τομέα, στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, με μεγάλη προστιθέμενη αξία.

Σημειώνεται ότι για την ένταξη της εν λόγω δραστηριότητας υπάρχει ήδη θετική εισήγηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά την έξοδό του από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για την ένταξη των πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στον αναπτυξιακό νόμο. Ευχαριστώ θερμά τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Λιβανό και Παπαθανάση, όπως και τον πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος .

Συγχρόνως, είχαμε την ευκαιρία με τον κ. Παπαθανάση να συζητήσουμε τη δράση της κυβέρνησης σε σχέση με τη στήριξη του κλάδου της εστίασης, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας της πανδημίας. Τα 330 εκ. ευρώ, που θα χορηγηθούν στις επιχειρήσεις για την κάλυψη βασικών εξόδων, κατά το πρώτο διάστημα επαναλειτουργίας τους, προσφέρουν ανακούφιση και προσδοκούμε ότι καθώς θα “χτίζεται” ανοσία στον πληθυσμό, οι καλές μέρες θα επιστρέψουν για τον αγαπητό και πολύπαθο αυτόν κλάδο».