Ο  ποταμός Αχέροντας έχει δημιουργήσει και δεύτερη κοίτη μέσα στα χωράφια λόγω των βροχοπτώσεων του χειμώνα, με αποτέλεσμα οι αγρότες στα Μουζακαίικα του δήμου Πάργας, σε σύνολο 700 στρεμμάτων, να αδυνατούν να καλλιεργήσουν.

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Μουζακαίικων, “όχι μόνο στη πληγείσα περιοχή αλλά και γενικότερα στη πεδιάδα Φαναρίου του Δήμου Πάργας, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα”.

Ο Σύλλογος επικαλείται την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών.

«Η σημερινή και η εκάστοτε κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι, δεν μπορούν να επικαλούνται κάθε φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα για τις καταστροφικές πλημμύρες. Δεν είναι φυσικό επακόλουθο κάθε φορά που βρέχει να προκαλούνται καταστροφές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αγροτικός Σύλλογος Μουζακαίικων.

Ζητά «να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και η υλοποίηση, όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, στους παραποτάμους, χειμάρρους και ρέματα, να γίνουν άμεσα οι επεμβάσεις για τη διευθέτησή τους κύρια στα σημεία που το πλάτος τους μειώνεται αισθητά».

«Στο συγκεκριμένο σημείο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες των αγροτών με μια μικρή και γρήγορη παρέμβαση και με χαμηλό κόστος το πρόβλημα μπορεί να λυθεί για να ξεκινήσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες τα άσπαρτα χωράφια και να σωθούν τα σπαρμένα. Μπορεί και ο Δήμος και η Περιφέρεια να παρέμβουν άμεσα», καταλήγει.