Τα αρδευτικά δίκτυα που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία και η εξέλιξή τους, συζητήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Οικονόμου και τον γενικό γραμματέα κ. Μπαγινέτα.

Ήδη και μετά από μία μακρά περίοδο αποχής των μηχανικών του δημοσίου από τα καθήκοντά τους και την αναστολή των εργασιών, προέκυψαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα αρδευτικά δίκτυα των Πρεσπών, Μεσοβούνου και Γέρμα, και αναμένεται η κατακύρωση τους ως τελικών αναδόχων και η συμβασιοποίηση των έργων.

Άλλα δύο αρδευτικά δίκτυα στην Π.Ε. Φλώρινας, της Τριανταφυλλιάς και του Παρορίου, βρίσκονται στο στάδιο των απαλλοτριώσεων του κεντρικού αγωγού και της επικαιροποίησης της μελέτης αντίστοιχα μετά από απόφαση του Υπουργείου για το τελευταίο.

Τέλος συνεχίζεται η εμπλοκή του Φράγματος του Νεστορίου με τους αρχικούς αναδόχους να ερίζουν μεταξύ τους, ενώ ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από τον Υφυπουργό να ξεκαθαρίσει η υπόθεση χωρίς άλλη καθυστέρηση έως την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Περιφερειάρχης έθεσε και το θέμα της έκπτωσης του σχήματος των αναδόχων διότι όπως τόνισε η μέχρι σήμερα πορεία του έργου λειτουργεί εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας και της Π.Ε. Καστοριάς, με τις διαρκείς αναβολές και την παράταση των προθεσμιών να μη γίνονται πλέον ανεκτές και αποδεκτές από την τοπική κοινωνία και τη σημερινή Περιφερειακή αρχή.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται κανονικά η εκπόνηση της μελέτης του αρδευτικού δικτύου του φράγματος Νεστορίου, με τη διαδικασία να βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την ανάδοχο μελετητική εταιρεία.